Някои навици на човек - които не е задължително да

...
Някои навици на човек - които не е задължително да
Коментари Харесай

Липсата на сън убива мозъка

Някои привички на човек - които не е наложително да бъдат нездравословни, могат да причинят деменция, загуба на паметта и да компрометират когнитивните качества. Това оповестява египетският портал Sasapost.

„ Един от най -нежеланите привички, които въздействат отрицателно на мозъка, е да не спите задоволително. Според изследването неналичието на сън е главен рисков фактор за когнитивно увреждане и развиването на заболяването на Алцхаймер “, се споделя в обявата.
 10-те генетични болести, които може да наследите по майчина линия 10-те генетични болести, които може да наследите по майчина линия
За страдание от гените от нашите родители можем да вземем освен позитивни качества и белези по външния тип, а и някои болести....

Освен това самотата има надълбоко влияние върху мозъчната функционалност. Учените към този момент са потвърдили, че хората се нуждаят от същинска връзка, а не от виртуални контакти в обществените мрежи. Според скорошно изследване обществената изолираност е доста отрицателна както за физическото, по този начин и за психическото здраве, понижава когнитивните достижения и усилва риска от деменция.

Третият табиет е постоянното хранене с бърза храна. Голямото количество мазнини и въглехидрати, съдържащи се в тази храна, е нездравословно за цялото тяло, в това число и за мозъка. Висококалоричната диета утежнява успеваемостта на нейните области на учене, памет и други функционалности на мислене.

Четвъртият неприятен табиет е пушенето. Редовното пушене способства за мозъчната недоразвитост, утежнява паметта и прави човек по -податлив на разнообразни форми на невродегенеративни болести.

Заседналият метод на живот въздейства негативно върху психологичното здраве, защото води до обособяване на токсични молекули, които трансформират клетъчните функционалности във всички тъкани на тялото, както и до преяждане, заради което мозъкът може да не е в положение да построи мощни мрежи от връзки, които са виновни за мислене и памет.
 Откриха елементарен метод за бързо заспиване Откриха елементарен метод за бързо заспиване
В наши дни пълноценният сън за мнозина от ден на ден се трансформира в същински разкош. Според учените, за положително здраве човек би трябвало да спи най-малко...

Освен това е потвърдено, че пониженото излагане на слънчева светлина усилва риска от когнитивно увреждане. Така че измежду жителите на скандинавските страни през зимата депресията се записва доста по -често.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР