Някои наши политици положиха старание да заблудят обществеността във връзка

...
Някои наши политици положиха старание да заблудят обществеността във връзка
Коментари Харесай

Рашков пита гражданите: А откъде са парите, с които купуват гласа ви?

Някои наши политици поставиха усърдие да заблудят обществеността по отношение на машините за гласоподаване . Спекулации, внушения дни наред - цели екипи от една партия приказват откровени неистини. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков във връзка организация и подхванати дейности на Министерство на вътрешните работи за обезпечаване на подготовката и провеждането на идния балотаж в неделя, 21 ноември.

За това малко време, което мина има доста съществени резултати от дейностите на Министерство на вътрешните работи, удовлетворен е Рашков. Първият тур мина безпроблемно в страната и в чужбина с някои обстоятелства, на които обществеността станала очевидец - интервенция във вътрешните работи на България от страна на Турция.
 С 4516 инспекции за пазаруване на гласове се регистрира Министерство на вътрешните работи
С 4516 инспекции за пазаруване на гласове се регистрира Министерство на вътрешните работи

4753 са нарушаванията на изборното законодателство

По думите му за огромно страдание от друга позиция - отговорностите на Министерство на вътрешните работи да противодейства и да разкрива закононарушения срещу политическите права на жителите още веднъж би трябвало да се каже гласно, че Министерство на вътрешните работи е изправено пред голям брой закононарушения. За предходните парламентарни избори Министерство на вътрешните работи открили 91 случаи, по които са формирани досъдебни производства за закононарушения срещу политическите права на хората.

Рашков означи, че е съумял да противодейства на всички изборни закононарушения. " Постигнахме още по-голям връх, тъй като случаи, по които ние и прокуратурата сме открили, че би трябвало да бъде стартирано досъдебно произвеждане за закононарушение по отношение на политическите права на жителите, и делата са към този момент 122. Това е доста сериозен растеж от 30 досъдебни производства ", открои Рашков.

Той не е оптимист, че е ликвидирано уродливото събитие политиците да си купуват местата в Народното събрание с пари. Не сме решили този въпрос, той остава за бъдещето, уточни Рашков.
 Арестуваха още един кмет на санданско село за пазаруване на гласове
Арестуваха още един кмет на санданско село за пазаруване на гласове

Акциите в общината не престават

Бойко Рашков акцентира, че М Вербовъчна разработка ще продължи да води борба против изборните закононарушения , които по същина не се разграничават от различен тип престъпност. Той е уверен, че би трябвало да води такава борба, както се води и против всяко едно друго закононарушение в страната. Този, който твърди, че слага знак на тъждество сред репресията и престъпността, това значи, че не работи в полза на обществото, а срещу интереса на хората, посочи министърът.

" Би ли могъл някои политик да се изправи, както мен в този момент, и да каже какво тъкмо желаят от Министерство на вътрешните работи? Да проверява ли закононарушенията или да пасува , както бездействаха някои министри от предходните кабините ", запита Рашков.

Рекордьори по пазаруване на гласове са ГЕРБ и Движение за права и свободи , като и те слагат знак на тъждество сред принуда и закононарушения. Едва ли някои им има вяра, като виждаме по какъв начин се срутва доверието на хората към тези партии без значение от техните финансови средства в изборния развой, означи Бойко Рашков.

Той даде за образец Русе и Плевен, където има условна присъда за пазаруване на гласове, а покупката е била в интерес на ГЕРБ . Такива са множеството от досъдебните производства за този тип закононарушения. Главно Движение за права и свободи поставя знак на тъждество с репресиите, а в някои случаи и ГЕРБ, открои Рашков.

Той сподели и клип по какъв начин се дават 60 лв. на човек от етнически генезис, с цел да гласоподава за ГЕРБ на изборите на 14 ноември . Така партиите, които със зъби, нокти и лакти желаят да влязат в Народното събрание, вършат покупко-продажба на гласове. За някои партии в това се състои изборният развой, заяде се Рашков с ГЕРБ.

Според него, разследвайки изборните закононарушения, Министерство на вътрешните работи открило, че парите се дават освен по време на изборите, само че и след изборите . Този, който дава парите, би трябвало да получи доказателствата, че индивидът, получил 50 лв. е дал своя вот фактически по този начин.

" Това са нашите нрави в 21 век, изключително присъщи за някои наши партии , които по този начин са правили избори до момента и са печелили в близкото минало. Сега не престават тази традиция, само че българските жители би трябвало да си зададат въпроса, че с цел да се разходват големи финансови средства от партиите, от някъде партиите получават такива средства? От автомагистралите ли ги имат, от обръчите ли, от компаниите ли, с цел да плашат на българския народ ? Досега тези партии, взели участие интензивно в ръководството на страната, дали не са държали в беднотия избрана група хора за политически цели, за жълти стотинки, единствено и единствено да попаднат в залата в Народното събрание ", запита Рашков.

Министерство на вътрешните работи няма да спре да проверява изборните закононарушения, добави той .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР