Някои командири на "Ислямска държава" са се промъкнали в Турция

...
Някои командири на "Ислямска държава" са се промъкнали в Турция
Коментари Харесай

Командири на Ислямска държава бягат от Сирия в Турция

Някои командири на "Ислямска страна " са се промъкнали в Турция от прилежаща Сирия, откакто джихадистите претърпяха тежки провали в разкъсваната от война страна, заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права, представен от ДПА.
Неуточнен брой сирийски и задгранични джихадисти са избягали от някогашните замъци на ИД Ракка и Дейр аз Зур и са пресекли турската граница през последните няколко седмици, показва неправителствената организация, основана във Англия, предава Българска телеграфна агенция.
За да си обезпечат бягство в Турция, джихадистките командири са плащали сред 20 000 и 30 000 $ на контрабандисти от региони в северната сирийска провинция Алепо, следени от подкрепяни от Турция сирийски бунтовници, добавя организацията без повече детайлности.
Днес в Ракка ще се състои публична гала по случай освобождението на града след четиримесечна атака на арабско-кюрдски сили с поддръжката на Съединени американски щати. Саудитският в. "Оказ " заяви, че държавният министър по въпросите на Персийския залив към Министерството на външните работи на Саудитска Арабия Тамер ас Сабхан ще участва на церемонията. Министърът, който към този момент е в Ракка, разиска с локалните управляващи ролята на Рияд във възобновяване на града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР