Някои клавишни комбинации на Windows 11 са много полезни, но

...
Някои клавишни комбинации на Windows 11 са много полезни, но
Коментари Харесай

5-те най-полезни клавишни комбинации на Windows 11, които трябва да знаете

Някои клавишни комбинации на Windows 11 са доста потребни, само че в случай че не ги прилагате, значи не употребявате компютъра си доста дейно. Можете да употребявате тези клавишни комбинации на Windows 11 в всекидневието си. В тази публикация ще поговорим за 5-те най-полезни клавишни комбинации в Windows 11, които би трябвало да знаете.

Клавишите Windows + H

Ако ви е писнало да въвеждате всяка дума на клавиатурата си, планувана е тази невероятна клавишна композиция Windows + H, която извиква гласовото въвеждане при нейното натискане. За да не говорите, когато натиснете бутона на микрофона, той се отпечатва автоматизирано, даже в случай че е вашият районен език. Така че, в случай че сте мързеливи или пишете с една ръка, можете да пишете бързо с гласа си — просто кажете каквото желаете да въведете, откакто натиснете бутона на микрофона.

Клавишите Windows + D

Работите върху нещо скрито и не желаете никой да вижда екрана ви? Нищо чудно, в случай че играете игри, до момента в който учите или работите. Ако някой влезе при вас, можете елементарно да се скриете от него, без да показвате екрана. Просто натиснете Windows + D, с цел да скриете мигновено всички отворени прозорци в лентата на дилемите и да се върнете към екрана на работния плот. Можете също да употребявате комбинацията Windows + M, с цел да минимизирате всички отворени прозорци. По този метод никой няма да разбере какво тъкмо сте правили.

Клавишите Windows + „. “ (точка)

Комуникирате дълго време на компютър с Windows 11? Искате ли да поставите емотикони, както и тези занимателни GIF файлове, които виждате на вашия смарт телефон? Всичко, което би трябвало да извършите, е да натиснете клавиша Windows + „. “ (точка) и ще се отвори дребен прозорец, показващ всички емотикони, както и GIF-файлове, които можете да употребявате, до момента в който пишете известия.

Клавишите Windows + SHIFT + S

Как да вършиме скрийншоти на компютър с Windows 11? Опитайте да натиснете Windows + SHIFT + S, с цел да извършите екранна фотография. След като натиснете тези клавиши, направете екранна фотография на избрана част от екрана, като насочите курсора на мишката към мечтаната област. Скрийншотите ще бъдат автоматизирано непокътнати в досието с изображения. Можете също да употребявате клавиша PrtSc, с цел да запазите екранната фотография в клипборда.

Клавишите Windows + ALT + R

Точно както записвате екрани на вашия смарт телефон, можете също да записвате екрана на вашия компютър с Windows 11 с бърза клавишна композиция. Не е належащо да инсталирате странични приложения, а записът на екрана в Windows 11 е доста елементарен. За да запишете екрана си, натиснете Windows + ALT + R, с цел да отворите вградения инструмент за запис, и щракнете върху бутона за запис, с цел да започнете да записвате екрана си.

Като опция можете да употребявате Windows + G, с цел да отворите прозореца на Xbox Gamepad и да щракнете върху бутона за снимане, с цел да запишете екрана си. Можете също да употребявате този инструмент, с цел да записвате компютърни игри, без да инсталирате никакви приложения, или да употребявате записващото устройство на екрана, с цел да заснемате видеоклипове или нещо друго.

И по този начин, това са петте най-полезни клавишни комбинации на Windows 11, които ще ви оказват помощ с ежедневните ви задания. Ако употребявате тези клавишни комбинации, апелирам, напишете в мненията коя предпочитате.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР