Някои казват, че великите умове мислят еднакво и в това

...
Някои казват, че великите умове мислят еднакво и в това
Коментари Харесай

Мъск: Безос е имитатор

Някои споделят, че великите мозъци мислят еднообразно и в това сигурно има доза истина. Но когато става дума за хрумвания и бизнес за милиарди, на никого не му е прелестно да му дишат във врата. При огромните риби правила не съществуват, а конкуренцията е в действителност жестока.

Особено когато приказваме за Илон Мъск и Джеф Безос - притежатели на бизнес империи, които със своите планове основават бъдещето на всички. И до момента в който най-богатият човек на света разчита най-много на онлайн търговията, с цел да натрупа положение, създателят на Tesla и SpaceX e индивидът с новаторските хрумвания, които се трансформират в действителност.

Затова и не е никаква изненада, че Мъск не утвърждава следващия ход на Безос - да стане притежател на компанията Zoox, която създава самостоятелни коли. За нея той е платил 1.2 милиарда $, а договорката е финализирана в края на предходната седмица.
 Снимка 485926

Така двамата милиардери ще бъдат директни съперници в сектора, в който Tesla към този момент има сериозна преднина. Мъск не пропусна да разяснява новината в профила си в Twitter и дефинира Безос като " copycat " - подражател . Зад този коментар пък се крие малко по-дълга история.

.@JeffBezos is a copy haha https://t.co/plR7uupqBG
— Elon Musk (@elonmusk) June 26, 2020
Миналата година притежателят на Tesla даде обещание обществено, че доникъде на 2020 година всички коли на марката ще бъдат напълно самостоятелни и няма да се нуждаят от човешки надзор.

Тогава съоснователят на Zoox Джеси Левинсън съобщи, че това просто няма по какъв начин да се случи, тъй като технологиите в компанията на Мъск не са толкоз напреднали. И се оказа прав...
 Tesla, слънчевите панели Tesla Solar, подобренията по тях и по-ниската им цена
Соларните панели на Tesla - все по-мощни и налични

Сериозна поръчка

Именно затова Илон Мъск приема бизнес решението на Безос да закупи тъкмо тази компания като пряк конфликт. А притежателят на Amazon от дълго време обмисля договорката, като главната му концепция е самостоятелните коли да разнасят практиките от уеб страницата за онлайн търговия . Е, за в бъдеще нищо не се знае.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР