Някои казват, че онези, които най-добре могат да ни разсмеят,

...
Някои казват, че онези, които най-добре могат да ни разсмеят,
Коментари Харесай

Андреа Банда Банда - родена да разказва истории

Някои споделят, че тези, които най-добре могат да ни разсмеят, в действителност носят най-вече горест. Андреа Банда Банда е съгласна с изказванието, само че несъмнено не се счита за най-тъжната.

Въпреки това обаче приказва намерено за проблемите си от трибуната на обществените мрежи и оказва помощ с персоналния си образец. А когато не приказва за проблеми, обича да разсмива публиката с видеата си.

Независимо дали става въпрос за незначителни ежедневни случки, рекомендации за кино и сериали, или за опита с психотерапията,в основата на всичко стои желанието на Андреа да споделя истории.

А то се появява още откогато хваща в ръце първата си камера в ученическите години и основава първия си канал, чието име малко я е позор да признае. След това отпътува за Лондон, където учи постановка, и основава канала във Vbox7, “Дръж ми пуканките ”, който беше едно от дребното места преди 7 години, където се говореше за кино и сериали.

До наскоро Андреа Банда Банда беше във домовете на публиката като коментатор в утринното предаване “На кафе ” - работа, която ѝ носи доста известност и научени уроци.

Не се дефинира като карък, въпреки постоянно да си мисли за случаите, в които не е извадила шанс в дадена обстановка. На процедура тя е противоположното на карък, тъй като в случай че беше, по какъв начин другояче щеше да види Тарантино и Том Круз на кинофестивала в Кан. Да не съблюдава дрескода за публицисти, да няма подобаваща техника за записване и отново да я позволен до събитието.

Дали е въпрос на умеене, или гений, само че каръшките истории при Андреа постоянно приключват с добър край. Затова я включваме в поредицата взаимно с- “Разкажи ми (каръшка) история (с добър край) ”.

Историите на Андреа са като - освежаващи, с изненадващо лек усет, пресен и тънък край с присъщия плодов мирис на Heineken Original и единствено 4 % алкохол. Според Андреа положителната история е тази, от която излизаш с поука и урок. И можеш да споделиш на по бира с другар.

Андреа Банда Банда… разкажи първо от кое място идва името ти?

Има два фактора, които сътвориха това име. Едното беше, че се наложи бързо да си измисля ново име откакто предният ми канал “Дръж ми пуканките ” към този момент принадлежеше на някого. И желаех идващото нещо, което основа, да носи моето име. Но постоянно съм си представяла, че театралният ми живот ще бъде обособен от персоналния, а и не желаех фамилията ми да се асоциира с публичността ми. Затова трябваше да бъде псевдоним.

И другото - в “Дръж ми пуканките ” имаше доста мощна кино общественост, тъй като по това време нямаше доста места, където да се информираш за филми и сериали. И там в полемиките хората се обръщаха към себе си с “банда ”.

Исках да запазя това чувство за част от една общественост, не желаех всичко в новия ми канал да се върти към мен. Така се появи Андреа Банда Банда. Някак си естествено се получи и в основата е това, че обичам да съм част от нещо и да сътворявам разговор по избрани тематики.



Първият ти канал е още от 2007 година, само че си споделяла, че те е позор да кажеш по какъв начин се споделя. Ще ми споделиш ли в този момент въпреки всичко?

Как си го изровил това?! (смее се) Всъщност като ученичка снимах някакви видеа за живота в учебно заведение, с това започнах. Анди Диаманди се споделяше каналът, и в него снимах, инсталирах и си качвах видеата. Например, по какъв начин се провеждат изпитите в учебно заведение или изявление с учителите. Още оттогава се интересувам от разказването на истории.

Днес се водиш основател на наличие и инфлуенсър. В последните години като че ли се обезцени тази специалността. Ти защо използваш трибуната на обществените мрежи, с цел да има смисъл в това, което правиш?

Даже ми е неудобно да го споделям, с цел да не наподобява като че ли аз върша нещо добре, а другите не. Но мен постоянно ме влечало разказването на истории и съм си представяла по какъв начин имам сцена, от която развеселявам публиката.

С годините взех решение обаче към разсмиването да прибавя и информиране и по този начин стигнах до моя род, инфотейнмънта (information + entertainment). Забавно е по какъв начин тогава аутокоректа непрестанно ми поправяше тази дума, а през днешния ден тя е нещо, без което не можем.

Моята задачата е по занимателен метод да предавам сериозна информация.

Колко режисираш и какъв брой импровизираш във видеата си?

Разбира се, че си мисля кое по какъв начин да застане, с каква интонация да бъде казано нещо, с цел да се подчертае някоя тематика или комедиен миг. Но като цяло във всички видеа, рекламни или не, хем не се открива типичната формулировка на постановка, хем отново е някаква форма на сторителинг, въпреки и в по-малък мащаб, някакъв режисиран план.

Гледайте видеото с Андреа и нейната (каръшка) история с добър край

Говорила си за бърнаута доста. Как разпускаш от напрежението при предозиране със обществените мрежи?

Не знам дали съм подобаващият човек да приказва за това, тъй като за никого не е загадка, че имах едно доста тежко изгърбване, точно тъй като не знаех по какъв начин да разпусна. Истината е, че въздействието на обществените мрежи е толкоз незабелязано, че в един миг човек си дава сметка по какъв начин даже не може да приказва за това.

Аз да вземем за пример стартирам да имам съществени проблеми с концентрацията, тъй като единствено с един скрол в мрежите съм видяла пет вести, които са ми забавни за отразяване. Със идващия скрол обаче към този момент съм видяла три инфлуенсърки и техните акции и стартирам да мисля за това. Може би даже не желая да вземам участие в тези акции, само че обстоятелството, че не съм поканена ме кара да мисля за това.

И това е единствено в границите на секунди.

Не знам дали хората генерално си дават сметка по какъв начин работи непрестанното заливане с информация.

Преди малко сподели, че искаш по занимателен метод да разказваш смислени неща. Темата за психологичното здраве е една от тези тематики. Още ли това е тематика табу?

Мисля, че да. Дори на родителите ми им беше необичайно, когато започнах да отивам на терапевт, те не мислеха, че казусът е в главата ми. Майка ми дори ме пращаше първо на ендокринолог и други сходни. Аз обаче имах потребност от друго и мъчно ги убедих.

Истината в действителност е, че лечението доста ми оказа помощ последната година, наред с други неща. И колкото и отрицателни страсти да имаха родителите ми, в действителност лечението ми оказа помощ даже с тях да изговоря някакви неща, които бяха застояли.

Как могат инфлуенсърите да допринесат по тематиката?

Ако споделят, че го вършат и споделят, че не е нещо необичайно. Ето аз в този момент съм доста по-добре, само че все пак си намирам някакво време да отивам на терапия, от време на време, чисто за тонус.

По мотив каръшките истории с добър край, ти постоянно споделяш такива. Смяташ ли се за карък?

Не, мисля че имам шанс. Често ми се случват някакви неща, за които се запитвам за какво, само че след това съзнавам, че е по-добре по този начин.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР