Някои карантинирани жители на китайския град Сиан са възстановили бартерната

...
Някои карантинирани жители на китайския град Сиан са възстановили бартерната
Коментари Харесай

Докъде ни докара пандемията! Жители на китайски град разменят на бартер цигари за зеле!

Някои карантинирани поданици на китайския град Сиан са възстановили бартерната търговия през последните дни на фона на терзания за питателните доставки, съобщи Би Би Си. Постове в обществените мрежи демонстрират поданици, които заменят разнообразни предмети против храна.

Около 13 млн. души са принудени да останат в домовете си от 23 декември и понастоящем не могат да ги напущат, с цел да си купят храна, а през последните дни мнозина употребяват обществените мрежи, с цел да се оплачат от ситуацията си.

Властите обезпечават безвъзмездна храна за семействата, само че някои споделят, че доставките понижават или че към момента ги чакат.

Видеоклипове и фотоси в обществената мрежа Вейбо (Weibo) демонстрират замяна на цигари за зеле, веро против ябълки и даже хигиенични тампони за зеленчуци.

" Хората разменят разнообразни неща с други в същата постройка, защото към този момент нямат задоволително храна “, съобщи локален гражданин пред радио " Свободна Азия ". Медията оповестява още за мъж, който желал да замени смарт телефон и таблет за ориз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР