Някои храни са толкова люти, че готвачите трябва да носят

...
Някои храни са толкова люти, че готвачите трябва да носят
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, когато консумираме люта храна

Някои храни са толкоз люти, че готвачите би трябвало да носят маска, с цел да защитят очите си. Консумирането на люта храна оказва неоспоримо влияние върху цялото ни тяло. Но надали хората знаят за позитивите и негативите от това. Ето какво се случва с тялото ни, когато одобряваме люта храна.

1. Може да намалите тежестта си
Лютата храна е елементарен метод за изгаряне на спомагателни мазнини. Нищо не може да размени физическата интензивност и здравословната диета, само че капсиноидите, които се съдържат в чушките, могат малко да оказват помощ. Известно е, че те водят до увеличение разхода на сила и понижават телесните мазнини.
2. Увеличава се толерантността ви към болката
Трудно е да повярвате, само че самата консумация на люта храна е мъчителна за доста хора. Специалистите настояват, че капсаицинът може да се насочи към особено вещество в нашия мозък, което дава отговор за чувствителността ни към болежка. По този метод подвежда мозъка ни, който пренебрегва болката, а резултатът от това е, че сме по-издръжливи на физическа болежка.
3. Подобрява имунната система
Докато се любуваме на пикантни ястия, тялото ни се обогатява с антиоксиданти. Особено потребно е това през зимния сезон и при грипни епидемии, защото антиоксидантите ни защищават от микробите, които нападат тялото. Ако се страхувате от настинки, сгответе си нещо с люти чушки, с цел да засилите имунната си система.
4. Удължава се шанса ви за дълъг живот
Според изследване хора, които употребяват люта храна 6-7 пъти седмично, живеят 14% по-дълго от останалите. Проучването следи участниците без значение от другите рискови фактори. Така че, единствено лютата храна няма да помогне. Трябва да водите изцяло здравословен живот.
5. Намалява потреблението на захар
 Ядете ли тези 3 храни? Внимавайте, те са ОТРОВА за организма Ядете ли тези 3 храни? Внимавайте, те са ОТРОВА за организма
Без храна човек не може да оцелее. В същото време обаче не всички артикули са потребни за тялото ни. Понякога заради немарливост, а различен...
Включвайки пикантна храна в менюто ни понякога, се борим с пристрастеността си към захарта. Обикновено, когато консумираме люто, по-късно не ни се яде нищо сладко.

6. Вкусовите рецептори страдат
Най-напред езикът ви ще усети отрицателните последици от лютите храни. Ще почувствате парене, съвсем като изгаряне и няма да усещате другите усети като преди. Вкусовите ви рецептори ще се възстановят, в случай че не ядете прекомерно постоянно люто.
7. Алергични реакции
 9 неточности, които скапват усета на храната 9 неточности, които скапват усета на храната
Едва ли допускате, че всекидневно допускате някои неточности в кухнята, които унищожават усета на храната. Ето защо би трябвало да избягвате....
Някои хора споделят, че страдат от подпухнало лице и сърбежи на сутринта след пикантна вечеря. Лютите чушки могат да провокират алергии. Ако положението ви е съществено, посетете доктор.
8. Стомашните ви проблеми може да се влошат
Ако имате сензитивен корем, не е добре да консумирате пикантна храна. Капсаицинът като цяло има позитивно въздействие върху тялото, само че е и дразнител. Може да провокира краткотраен гастрит. Ако преди този момент сте имали проблеми със стомаха, пикантната храна може да ги утежни. Лютата храна води и до стомашно разстройство.
9. Предизвиква киселини
Лютите чушки съдържат композиция от киселини и при постоянна консумация стените на стомаха стартират да парят. Това положение може да се утежни и да стане хронично. Затова не прекалявайте с пикантната храна. Ако към този момент страдате от киселини, пийте мляко или охладете изгарянето с малко сладолед.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР