Някои храни погрешно се смятат за вредни. Те имат много

...
Някои храни погрешно се смятат за вредни. Те имат много
Коментари Харесай

Тези 5 храни са смятани за вредни, а всъщност са много полезни

Някои храни неправилно се считат за нездравословни. Те имат доста позитивни свойства и даже е добре да се употребяват по-често. Ето кои са те:

Масло

Животинските мазнини са считани за причина за надебеляване. Но в действителност в маслото няма повече калории, в сравнение с в растителните мазнини. Освен това съдържа витамин D, който е извънредно значим за организма.

Кафе

Дълго време кафето бе считано за извършител на сърдечни болести и високо кръвно налягане. Става дума за неразбирателство. Любителите на кафето постоянно живеят нездравословно, да вземем за пример доста от тях са пушачи. В проучванията това постоянно не се взима поради и изводите, че кафето е извършител на заболявания, се явяват неверни. Според Европейската работа по сигурност на храните до 400 мг кофеин дневно са безвредни. Това дава отговор на към 4 чаши кафе, приготвено с филтър. Това, несъмнено, не важи за хората с високо кръвно, бременните и децата.



Яйца

На очи, бъркани или варени - яйцата са снабдител на протеин. Те съдържат и други потребни субстанции, като витамините А, D и К, минерали и йод. В тях се крият значими аминокиселини, които тялото няма по какъв начин да си набави от единствено себе си. Друго преимущество е, че поддържат дълго време възприятие на задоволеност.

Яйцата бяха спрягани дълго време като холестеринова бомба. В едно яйца има към 400 мг холестерин, само че действително тялото може да всмуква едвам половината. Влиянието на яйцата върху равнищата на холестерин в тялото дълго бе надценявана.

Мляко

Млякото и лактозата са нездравословни? Това не е правилно, макар че човек елементарно може да се заблуди, изключително поради какъв брой доста артикули без лактоза се оферират в магазините. Захарта е естествена съставна част на млякото за положително или за неприятно. Повечето хора я понасят безпроблемно, други реагират с къркорене на червата или отичане на корема. Причината най-често е лактозна нетърпимост. Причината е неналичието на ензима лактаза, който разгражда млечната захар и я прави смилаема. Така лактозата доближава до червата, където бактериите се заемат с нея и създават въглероден диоксид. Това провокира разстройство, отичане на корема, болки в стомаха. Тези резултати са неприятни, само че най-често са безобидни.

Ядки

Ядките също са считани за храна, от която се дебелее, тъй като съдържат доста мазнини. Всъщност обаче мазните не се раздробяват изцяло при дъвкане. По този метод огромна част от калориите минават през стомашно-чревния тракт, без да бъдат усвоени. Ядките и семената придвижват и известно количество вторични растителни съединения. Орехът, да вземем за пример, е считан за суперхрана. Той съдържа скъпи Омега-3 ненаситени мастни киселини, витамин E, фолиева киселина, както и калий и магнезий.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР