Някои храни могат да намалят ефективността на лекарствата или да

...
Някои храни могат да намалят ефективността на лекарствата или да
Коментари Харесай

Не яжте – опасно е! Кои храни не са съвместими с лекарства

Някои храни могат да понижат успеваемостта на медикаментите или да причинят странични резултати

Хората, които са на лекуване с избрани медикаменти, би трябвало да преразгледат диетата си.

Олга Шупо, теоретичен шеф на клиники за превантивна медицина, приказва за това кои артикули не са съвместими с избрани медикаменти.

Антибиотиците не работят с цитрусовите плодове – те форсират усвояването, което може да докара до предозиране. Храните, съдържащи калций и протеини, пречат на усвояването на лекарството. Препоръчително е да изчакате 2-3 часа преди или след приема на лекарството, преди да ядете извара, сирене, пиле, бобови растения или яйца. Но като цяло си коства да се откажете от мазни, пържени и пикантни храни по време на лекуването – това визира черния дроб, който към този момент е подложен на огромен стрес.

Напоследък се предписват антикоагуланти за разреждане на кръвта и за попречване на тромбоза. Витамин К, съдържащ се в листните зеленчуци и и множеството зелени подправки, орехите и черния дроб, може да попречи на процеса. По време на лекуването си коства да се понижи използването им. Това не се отнася за медикаментите от новото потомство. Въпреки това си коства си да се консултирате с вашия доктор. Също по този начин си коства да се ограничи използването на боровинки: съдържащите се в тях антиоксиданти обезвреждат резултата на някои дейни субстанции и могат да предизвикат кървене.

Обезболяващите губят свойствата си, когато се комбинират с пушени меса

По време на лекуването те би трябвало да бъдат изключени от диетата.

Съдържащите желязо препарати се всмукват едва в композиция с брашно, сладки, млечни артикули, чай и кафе.

Статините, които намаляват равнищата на холестерола в кръвта, не са в другарски връзки с цитрусовите плодове. Съдържащите се в плодовете субстанции предотвратяват разграждането на статините от черния дроб, заради което концентрацията им в организма внезапно се усилва, което може да докара до предозиране.

Антиревматоидните медикаменти нападателно влияят върху стомашно -чревната лигавица

За да не провокирате развиването на гастрит, би трябвало да се придържате към щадяща диета: откажете се от мазни и пържени храни, мощни бульони, бобови растения, сурови зеленчуци.

Инфо: rg.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР