Някои храни, които се считат за полезни и здравословни, всъщност

...
Някои храни, които се считат за полезни и здравословни, всъщност
Коментари Харесай

5 нездравословни храни, които се смятат за здравословни

Някои храни, които се смятат за потребни и здравословни, в действителност носят единствено щета на тялото. Игор Строков, диетолог, уточни пет такива „ псевдополезни “ продукта.

„ Много от готовите артикули, които се оферират под формата на мюсли, са същински захарни бомби “, сподели той.

Въпреки рекламата, множеството енергийни блокчета също са цялостни с съставни елементи, които са нездравословни за тялото. Дори дължината на листата на съставките подсказва, че може да не е потребно за здравето, показа Строков.

Полезни са разнообразните смутита, само че е по-добре да си ги вършиме сами. Факт е, че коктейлите, продавани в магазините, постоянно са цялостни със захар толкоз доста, че единствено една бутилка от такава напитка може да размени дневната доза захар.

Пшеничният кус-кус също се счита от мнозина за потребен. Това обаче също е илюзия, сподели лекарят. Зърната от кус-кус са също толкоз положителни или неприятни, колкото и елементарните макаронени произведения.

Освен това Строков предизвести, че вегетарианските заместители на месо също не могат да се смятат за здравословна храна, защото постоянно съдържат огромни количества сол и подобрители на усета.

Най-добре е да разчитате на естествени и пресни съставки и да избягвате приготвените храни, когато е допустимо, с цел да ядете здравословни и здравословни храни, предава Дарик Нюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР