Някои хора се стремят да докажат на другите, че могат

...
Някои хора се стремят да докажат на другите, че могат
Коментари Харесай

Лоши навици, които ще ви завлекат в бедност, независимо колко печелите

Някои хора се стремят да потвърдят на другите, че могат да си разрешат скъпи неща. Поради тази причина те постоянно обновяват дрешника и оборудването си

Повечето хора не знаят по какъв начин да управляват личните си пари. Това е една от аргументите, заради които живеят от заплата до заплата, а фантазиите им да станат богати в никакъв случай не се сбъдват. Те въобще не подозират, че избрани привички ги тласкат неизбежно към беднотия. Сега ще се спрем точно на тези нездравословни навици.

Увеличаване на разноските
Ако човек се пробва да печели повече, няма нищо неприятно в това. Ако обаче има навика да харчи до последната стотинка, тогава съвсем нищо няма да се промени в живота му, даже и да стартира да печели доста. Отново ще похарчи безусловно всички пари и ще живее „ от заплата до заплата “. Ако разноските ви порастват дружно с приходите ви, ще ви е извънредно мъчно да спестявате.

Игнориране на проблемите
Никой не обича да взема решение проблеми. Някои хора се пробват деликатно да ги пренебрегват. Но, закономерно, това води до още по-големи проблеми. По отношение на финансите важи в цялостна степен. Хората са склонни да задоволяват единствено настоящите си потребности, без даже да мислят за финансовото си положение отсега нататък. Трябва да осъзнаете, че вашите финансови решения в сегашното въздействат директно върху животът ви в бъдеще.
Така да вземем за пример, младите постоянно се заблуждават, че има още доста време, тъй че няма смисъл да стартират да пестят пари. Вместо това избират да харчат всичко за сегашните си удоволствия. Експертите обаче споделят, че в никакъв случай не е прекомерно рано да започнете да спестявате. Като това се отнася даже за тези хора, които не могат да се похвалят с високи приходи.
Добре е една десета от парите да се заделя, а останалите да се харчат.

Липса на счетоводство
Не всеки обича да си записва всички доходи и разноски. Някои са захласнати от илюзията, че към този момент знаят прелестно какъв брой печелят и защо харчат. На процедура се оказва, че се управляват единствено огромните разноски, а дребните подценяват, макар че нормално те съставляват внушителна част от бюджета.
Започнете да следите всичките си доходи и разноски, без значение какъв брой са. Това ще ви разреши да контролирате по-добре личните си финанси, настояват специалистите.

Погасяване на задължения
Съвременните хора драговолно се отдават на моментни стремежи, което води до съществуването на заеми. Някои са безотговорни при изплащането им. Резултатът от този метод е влошена кредитна история или загуба на взаимоотношения с хора, от които сте взели пари назаем.
Връщането на заем би трябвало да бъде един от наложителните ви разноски. След като получите заплата или различен приход, първо изплатете заема и едвам по-късно харчете останалите пари.

Безполезно харчене

Някои хора се стремят да потвърдят на другите, че могат да си разрешат скъпи неща. Поради тази причина те постоянно обновяват дрешника и оборудването си, даже и да не могат да си го разрешат. Такива разноски са безполезни, тъй че е по-добре да ги откажете, изключително в случай че това са покупки на заем.

Лора Костова, основен редактор на happy-woman.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР