Някои хора са на мнение, че е възможно да се

...
Някои хора са на мнение, че е възможно да се
Коментари Харесай

Мозъкът не създава съзнанието

Някои хора са на мнение, че е допустимо да се свързваме с висше схващане, а тази връзка е свойство на всяко нещо във Вселената.

Неврохирургът от Харвардския университет, (Eben Alexander) е на мнение, че мозъкът не основава съзнанието.

„ Старата парадигма за раждане и гибел съставлява остаряла идея, която е печално несъответстваща в обясняването на това по какъв начин се разгъва действителността в съзнателността “, споделя той в изявление за Waking Times. „ Материалистичната просвета е най-после на съществуването си, а и доста учени стартират да трансформират възгледите си. Старите концепции скоро ще бъдат отхвърлени, тъкмо както е отхвърлено изказванието, че Земята е плоска. Това се случва тъй като разбиранията ни узряват и отместват старите убеждения. “

По света се правят голям брой проучвания в областта на квантовата механика. Откритията тотално трансформират концепциите ни за време и пространство. С напредването в тази сфера ще имаме опция да разбираем някои забележителни аспекти на съзнанието.

„ Съзнанието е в основата на действителността “, твърди Алекзандър.

Мозъкът е механизъм на тялото. Това е химическа лаборатория, която задава команди на тялото. Много проучвания сочат, че е изцяло допустимо да съществува душа, която се намира в човешкото тяло, само че не принадлежи единствено на индивида. Ако осъзнаем есенцията на душата, ще изоставим рестриктивните мерки на илюзорно основаното ни мислене и ще се протегнем към великия космос на живота. Съществуват доста измерения оттатък Земята и доста в пространство-времето. Като духовни същества, елементарно ще доближаваме до тези места.

Едгар Кейс (Edgar Cayce), бащата на холистичната медицина, е основал концепцията, че сме „ духовни същества, изживяващи чувството за човек “. Той счита, че това е нашето най-велико завещание, тъй като започваме да си спомняме това, което постоянно е било част от чувството за човек.

Това, което сме изгубили от дълго време, стартира да се появява с помощта на науката и духовността. Придобиваме умения и ги споделяме в единството. Загубваме отделеността си и сътворяваме миролюбиво взаимно битие с космоса (Вселената).

EWAO

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР