Някои хора не са добра компания, защото след разговор с

...
Някои хора не са добра компания, защото след разговор с
Коментари Харесай

6 признака, по които да разпознаете подлеците

Някои хора не са добра компания, тъй като след диалог с тях се усещаме зле. Ето по какъв начин да познаете, че си имате работа с подла и нечестна персона.

1. Правят похвали, които в действителност не са

„ О, това сако ти стои отлично, само че аз в никакъв случай не бих го облякъл! “ или: „ Кексът ти е доста апетитен, очевидно имаш доста време за кулинарни занимания “. Такива фрази може да чуете от хора, които не са ви същински другари. Комплиментите им като че ли целят да ви клъвнат и оставят горчив привкус. С отровното си жило те съставляват прикрита офанзива против вас.

2. Представят се за жертви

Подлите хора отхвърлят от себе си всяка отговорност и в действителност постоянно играят ролята на жертва. Не се свенят да стоварват виновността върху другите или да ги упрекват за личните си неточности. Това е знак, че става дума за изключително подли персони, които не почитат близките и търсят единствено персоналната си полза. 

3. Радват се на непознатото злощастие

Ненапразно има приказка, че злорадството е най-чистата наслада. Сигурно познавате хора, които ликуват, когато техни познати бъдат сполетени от неволя. Тогава подлеците са в стихията си и разясняват злополучното събитие, в това число пред пострадалите, демонстрирайки подправено състрадание. Който не умее да се радва на щастието на близък, а изпитва приятност, когато го връхлети злощастие, е извънредно обезсърчителен човек.

4. Не им пука за следствията

Подлеците работят безконтролно, тъй като не дават пет пари за следствията от постъпките си. Не съблюдават ангажименти, в случай че им се даде по-изгодна и привлекателна опция. Имате ли възприятието, че въпросната персона непрекъснато ви връзва тенекиена кутия и избира да се занимава с други неща? Това е знак, че става дума за лицемерен и нахален човек.

5. Обичат да управляват

Подлият човек постоянно желае той да е шефът. Командва хората от обкръжението си и въобще не си дава сметка, че дейностите му може да са обидни. Ако усещате, че някой непрекъснато ви разиграва и се пробва да ви покровителства, най-вероятно става дума за лицемерен манипулатор.

6. Предупреждават ви да се пазите от тях

Семейството ви е загрижено, че прекарвате доста време с този човек. Сигурно не е инцидентно, тъй като са забелязали, че въпросният човек се държи неприятно с вас в наличието на други хора. А може би и вие самите към този момент сте разбрали какъв брой токсично може да е държанието му. Когато от доста страни ви предизвестяват, че не трябва да му се има доверие, може би си коства да се вслушате в мнението им.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР