Някои големи производители на бира във Великобритания започнаха да намаляват

...
Някои големи производители на бира във Великобритания започнаха да намаляват
Коментари Харесай

Големи пивоварни във Великобритания понижават алкохолния градус, за да плащат по-малко акцизи

Някои огромни производители на бира във Англия започнаха да понижават алкохолния градус на своите питиета, преди повишението на акциза през август - с цел да понижат данъчните си разноски за данък,съобщава вестник The Times.

По данни на изданието, отчитайки обстоятелството, че размерът на акциза зависи директно от алкохолния градус на съответната напитка, производителите на бири, като - Foster`s, Spitfire, Old Speckled Hen и Bishops Finger, започнаха да продават питие с по-нисък градус.

Изданието дава следния образец: при алкохолен градус от 4,5%, акцизът за всяка 0,5-литрова бутилка Spitfire е £0,43 ($0,55), до момента в който при 4,2% алкохолен градус, акцизът е £0,4 ($0,51). В тази връзка други огромни пивовари, в това число - Heineken, Amstel, John Smith`s и Newcastle Brown Ale, не изключват, че също може да понижат алкохолния градус на своите питиета.

Според калкулации на университета в Шефилд, в случай че всяка от посочените пивоварни понижи алкохолния градус на своите питиета единствено с 0,3%, това ще им спести общо към £250 милиона ($320 милиона) от налози.

Пивоварната Green King, която създава Old Speckled Hen, напряко съобщи, че намаляването на алкохолния градус на напитките се дължи на нуждата от понижаване на разноските, на фона на високата инфлация във Англия.

А Shepherd Neame, която продава бира под марките Spitfire и Bishops Finger, даде друго пояснение: " Потребителите от ден на ден избират питиета с по-ниско наличие на алкохол, като част от здравословния метод на живот. "
 Heineken влага €16 милиона в Сърбия
Heineken влага €16 милиона в Сърбия

Разширеното произвеждане ще е в Нови Сад
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР