Някои германски провинции въвеждат от днес по-строги мерки, за да

...
Някои германски провинции въвеждат от днес по-строги мерки, за да
Коментари Харесай

В Германия обсъждат задължителна ваксинация за всички

Някои немски провинции вкарват от през днешния ден по-строги ограничения, с цел да лимитират бързото повишаване на случаите на заболели от КОВИД-19, съобщи ДПА. Германия се бори с четвърта вълна на пандемията с рекордни равнища на инфектираните и повишаващ се брой на приетите в болница хора.

Нови правила влизат в действие в източната провинция Саксония и северната провинция Шлезвиг-Холщайн, където броят на случаите е изключително огромен. В Саксония всички културни и развлекателни уреди, питейни заведения, клубове и нощни заведения са затворени, като се изключи библиотеките. Но рестриктивните мерки няма да важат за магазините, които обезпечават главните ежедневни потребности на популацията.

За неимунизираните в Саксония ще влязат в действие спомагателни ограничавания - те няма да имат право да излизат от домовете си без уважителна причина сред 22 часа и 6 часа, когато седмичната заболеваемост в техния регион надвиши 1000 на 100 000 души.

Междувременно в югозападната провинция Баден-Вюртемберг единствено в три региона ще бъде позволено на неимунизираните да напущат домовете си сред 21 часа и 5 часа.

В северната провинция Шлезвиг-Холщайн единствено имунизираните или прекаралите заболяването ще могат да вземат участие в развлекателни събития на закрито.

Новите правила са много разнообразни, защото до избран миг провинциалните държавни управления дефинират здравните разпореждания въз основа на броя на случаите в техния район.

Германски политици разискват въвеждането на наложителна имунизация против КОВИД-19 за всички жители, съобщи Ройтерс. Няколко членове на консервативния блок на канцлерката Ангела Меркел споделиха през вчерашния ден, че федералното и провинциалните държавни управления би трябвало скоро да вкарат наложителна имунизация, защото другите опити за стимулиране на ниските равнища на имунизация в Германия - 68 %, са се провалили.

" Достигнахме точката, когато ясно би трябвало да кажем, че се нуждаем от де факто наложителна имунизация и локдаун за неимунизираните ", написа във вестник " Велт " Тилман Кубан, лидерът на младежкото крило на християндемократическия съюз на Меркел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР