Някои функции в Twitter може да станат платени в близко

...
Някои функции в Twitter може да станат платени в близко
Коментари Харесай

Twitter планира платени услуги и независимост от рекламата


Някои функционалности в Twitter може да станат платени в близко бъдеще
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярната услуга за микроблогове Twitter може да стане платена в обозримо бъдеще . Не напълно, само че някои функционалности ще се оферират на потребителите единствено посредством абонамент, съгласно източници, на които се базира Блумбърг .

В момента управлението на Twitter изследва разнообразни благоприятни условия за монетизиране на услугата си. Програмата за внедряване на платени функционалности в обществената мрежа е известна вътре в компанията под името Rogue One.

Въвеждането на платени функционалности отчасти ще компенсира спада на и като цяло ще понижи зависимостта на услугата от рекламата, отбелязва. На Twitter се падат по-малко от 1% от рекламните доходи измежду огромните обществени мрежи.
още по тематиката
Първоначално Twitter възнамерява да направи платена услугата Tweetdeck, която е публично приложение на обществената мрежа и разрешава на потребителите да наблюдават голям брой излъчвания и да поддържат. Подобна функционалност е търсена от бизнеса и от нея може да се печели, защото в този момент в Tweetdeck въобще няма реклама.

Други евентуално платени функционалности включват извънредно наличие, опция за, разширени настройки и персонализиране на потребителски профили, отричане на реклами в емисията, опция за евакуиране на видеоклипове с по-високо качество, както и по-задълбочен разбор на сметки.

Не се оповестява по кое време Twitter ще вкара функционалностите за монетизация. Социалната мрежа към момента не е получила противоположна връзка от своите вложители за плануваните нововъведения. Известно е, че Twitter работи по платени функционалности още от 2017 година, само че в този момент форсира тяхната реализация на фона на пандемията от ковид.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР