Някои черти на лицето могат да ви помогнат да напреднете

...
Някои черти на лицето могат да ви помогнат да напреднете
Коментари Харесай

Какви черти на лицето ви докарват най-желаните работни позиции?

Някои черти на лицето могат да ви оказват помощ да напреднете в работата си или да имате по-голям късмет да получите работното място, за което сте кандидатствали. 

Едно изследване, извършено от RealSelf.com (уебсайт за козметична хирургия), откри, че тези три черти на лицето имат най-голямо въздействие, доколкото можем да приказваме за такова изобщо при изявлението за работа: 

1. Гладка кожа без бръчки

Жените с гладка кожа, без бръчки, се преглеждат като надеждни, спортни, изобретателни, другарски настроени и стимулирани.

2. Пропорционален нос

Субектите с пропорционални носове на лицата им се смятат за по-състезателни и стимулирани.

3. Силна брадичка

Хората с по-силна, по-ясно изразена брадичка се възприемат като по-мотивирани и заслужаващи доверие. Лекарите също по този начин споделят, че съществуването на по-силна челюст може да бъде обвързвано със „ мощ и убеденост “ и че от своя страна увереността може да ви направи по-мотивирани на работното място.

В изследването RealSelf 400 мъже и дами участници са разглеждали фотоси преди и след пластична хирургия с половината от групата, гледаща преди козметичната хирургия, и половината - след фотосите след козметична хирургия. Нито една от групите не е знаела, че хирургическата интервенция въобще е обвързвана. Участниците оцениха всяка фотография на пет (от 15) качества, поради които ще ви наемат на работа: да бъдете конкурентен, стимулиран, благонадежден, изобретателен и другарски надъхан. Всяка фотография беше оценена по това какъв брой обектът наподобява на прилагателното по канара от 1 (изобщо) до 5 (изключително).

Една фотография беше употребена и в двете изследвания като контрола, и двете групи означиха тази фотография по един и същи метод за всички качества. Всички субекти на фотосите бяха кавказки дами на възраст сред 30 и 60 години, тъй като те са по-голямата част от посетителите на уеб страницата RealSelf.

Инжекциите с ботокс и интервенциите на клепачите не трансформират метода, по който хората се възприемат във връзка с личностните качества, които работодателите желаят.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР