Някои болници в страната вече са на ръба на капацитетите

...
Някои болници в страната вече са на ръба на капацитетите
Коментари Харесай

Проф. Начев: Наслушах се на дивотии!

 Някои лечебни заведения в страната към този момент са на ръба на потенциалите си, а медици - на ръба на силите си. На фона на това случаите на Ковид-19 през последните дни остават доста висок брой. 

В УМБАЛ " Св. Екатерина " в столицата, когато се освободи легло, то незабавно се заема от нов пациент.

" От 16 реанимационни кревати - 12 са с интубирани пациенти. Останалите също са заети, в Ковид отделението също няма свободни места ", съобщи шефът на лечебното заведение проф. Генчо Начев в студиото на .

Той очерта като главен проблем неспазването на ограниченията у нас.

" Нито се съблюдава отдалеченост, нито маски се носят. Защо вкарваме ограничавания, като не можем да ги съблюдаваме?! Защо протестираме - с цел да умират повече? Не мога да приема, че няма надзор на ограниченията, които се вкарват. Ако не могат лечебните заведения да устоят и няма наклонност за понижаване на заболелите, би трябвало да има локдаун, само че каква е изгодата от него, в случай че не се съблюдава ", съобщи медикът. 

Шефът на " Св. Екатерина " поддържа въвеждането на " зеления документ "

" Такъв има въведен в доста страни. В Гърция влизаш в ресторант и идва един човек, който снима документа и желае персоналната карта, сверява и едвам по-късно носи менюто. Това е действителен надзор ", даде пример проф. Начев.

Той е безапелационен, че във връзка с имунизациите страната е направила всичко належащо, с цел да има условия за имунизация.

Важни са обезвреждащите антитела, имунизациите не водят до неплодородие и не чипират. 

" Държавата е осигурила ваксини, пунктове за имунизации, които стоят празни. Наслушах се на дивотии. Виновни сме сами, тъй като мислим, че има интрига, че някой ни чипира. А лекар, който каже, че имунизацията не оказва помощ, не би трябвало да упражнява тази специалност ", съобщи шефът на болничното заведение пред Bulgaria ON AIR. 

75% от медиците в " Св. Екатерина " са ваксинирани, а останалите 25% са преболедували Ковид-19. Проф. Начев поддържа въвеждането на " зелен документ " за антитела.

" Трябва да се дефинира на какъв брой време да се изследват антителата. Ако преди 3 месеца те са били на високо равнище, това не значи, че в този момент отново са толкоз. Ако се одобри " зеления документ " и за антитела, би трябвало да се посочи на какъв брой месеца ще се наблюдават ", категоричен беше проф. Генчо Начев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР