Някои билки са опасни за бременниПри мокра кашлица е важно

...
Някои билки са опасни за бременниПри мокра кашлица е важно
Коментари Харесай

Домашни средства за откашляне

Някои билки са рискови за бременни
При мокра кашлица е значимо тя да не се потиска, а в противен случай, да се помогне на отхрачването. Средствата за откашляне би трябвало да съдържат субстанции, които имат отхрачващо, противовъзпалително, антисептично и антиоксидантно деяние. Те оказват помощ за елиминирането на секретите от дихателните пътища и укрепват имунната система.  

Сироп от джинджифил и канела

Сварете 100 мл вода с 85 г кафява захар, като бъркате непрестанно, до момента в който се разтвори изцяло. Изключете котлона, прибавете 1 ч. л. обелен корен от джинджифил, нарязан на филийки, и 1 пръчка канела или 1 ч. л. канела на прахуляк и разбъркайте. Съхранявайте сиропа в чист и изсъхнал стъклен буркан. Приема се по 1 ч. л. 3 пъти дневно. Не би трябвало да се употребява от хора с проблеми с кървенето, приемащи антикоагуланти и бременни.

Чай от мащерка

Добавете 1 с. л. сушена мащерка или 2 стръка прясна към 1 л вряща вода и оставете да се запари 5-10 минути. Прецедете и пийте по 3 чаши дневно. Не би трябвало да се употребява от хора с гастрит, язва, чернодробни болести или приемащи антикоагуланти.

Сок от портокал, ананас и кресон

1/2 ч. л. листа и стъбла от кресон, сок от 1 портокал и 1 комат ананас се слагат в блендер и разрушават добре. Пийте половин чаша от този сок 2-3 пъти дневно или когато кашлицата ви се утежни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР