Някои авиокомпании вече обявиха, че няма да допускат пътници без

...
Някои авиокомпании вече обявиха, че няма да допускат пътници без
Коментари Харесай

С телефона ще доказваме, че имаме ваксина?

Някои самолетни компании към този момент оповестиха, че няма да позволяват пасажери без ваксини, а в страни като Англия се приказва, че има вид кръчмите и други публични институции да връщат посетителите си без ваксина.

Така стигаме и до въпроса по какъв начин ще можем да потвърждаваме отсега нататък, че фактически сме били имунизирани против вируса – дали ще носим със себе си спомагателен документ, или различен тип удостоверение. Имайки поради какъв брой неделима част от живота ни са технологиите и смарт телефоните, най-логично е да допуснем, че точно те ще имат съществена роля в това направление.

Наскоро Bloomberg описа, че в окръга на Лос Анджелис „ имунизационните пропуски “ към този момент си проправят път в смарт телефоните на имунизираните жители чрез Apple Wallet и Гугъл Pay.

Както знаем, цифровите портфейли на Гугъл и Apple са средства за разплащане и в тях можем да държим виртуални копия на кредитните си карти.

Оказва се, че по същия този метод можем съхраняваме и свидетелствата си за имунизация.

 С телефона ще потвърждаваме, че имаме ваксина?

Новата система е създадена взаимно с локална компания на име Healthvana, чиято съществена активност е доставянето на резултати от проби за ХИВ и други болести, излъчени по сексуален път.

Основната концепция на цифровия документ е да припомня на потребителите по кое време би трябвало да отидат за втората доза от имунизацията, написа Bloomberg.

Изпълнителният шеф на Healtvana обаче добавя, че ще можем да употребяваме Apple Wallet и Гугъл Pay, с цел да потвърждаваме пред „ самолетни компании, учебни заведения и пред всеки, който е належащо “, че сме ваксинирани.

От Healthvana дават обещание, че данните на всеки имунизиран са обект на най-висока сигурност и се съхраняват в облачните сървъри на Amazon Web Services.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР