Някои американски компании могат да загубят до половината от годишните

...
Някои американски компании могат да загубят до половината от годишните
Коментари Харесай

Американски компании губят до половината от приходите си в Китай заради коронавируса

Някои американски компании могат да изгубят до половината от годишните си доходи от Китай, в случай че разпространяването на ковид, който предизвиква болестта Covid-19, продължи и през лятото, написа The Wall Street Journal.

Почти половината от американските компании, които работят в Поднебесната империя, обявиха, че чакат спад на приходите през тази година, в случай че обстановката не се възстановява до края на април, гласи проучване на Американската комерсиална камара в Китай, направено сред 17 и 20 февруари. Една пета от респондентите показват, че приходите им от Китай ще намалеят с над 50%, в случай че епидемията продължи до края на август.

Ограниченията в пътуванията се оказват най-голямата спънка пред бизнеса, дружно с понижената работливост и невъзможността на чиновниците да стигнат до работното си място.

" Кризата е действителна и хората приоритизират битката с вируса пред възобновяване на икономическите процеси. Закупуването на защитни средства, които да предпазят чиновниците, е предизвикателство за редица компании ", споделя ръководителят на камарата Грег Гилиган.

Макар че редица чиновници с бели якички в Китай работят от у дома, общо 291 млн. мигранти, които живеят в селски региони, само че работят в града на работни места, които изискват физическото им наличие, не могат да се върнат на работа. Засега по-малко от една трета са го създали, съобщи неотдавна министърът на превоза на Китай.

Отделно, взаимно изследване на Търговската камара на Европейски Съюз в Китай и Търговската камара на Германия демонстрира, че 90% от фирмите считат, че Covid-19 ще има приблизително до доста влияние върху бизнеса им.

Половината възнамеряват да понижат бизнес задачите си за годината, а съвсем половината предвиждат двуцифрен спад в приходите за първото полугодие на 2020 година

Около 40% от американските компании също декларират, че ще ревизират годишните си бюджети, а 33% ще понижат разноските. 10% от бизнеса показва, че губи най-малко по 500 хиляди юана ($71 хил.) дневно.
 Уорън Бъфет: Коронавирусът е
Уорън Бъфет: Коронавирусът е " ужасно нещо ", само че в този момент е миг да се купуват акции

Ще получите повече за парите си от вложения в акции, в сравнение с в облигации, счита милиардера
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР