Някои агенции се надяват да изкопчат по-ниски цени в “периода

...
Коментари Харесай

Рекламният бизнес се облизва в очакване на сделката с Twitter


Някои организации се надяват да изкопчат по-ниски цени в “периода на несигурност” (снимка: CC0 Public Domain)

Решението на Илън Мъск да придобие обществената мрежа Twitter се разяснява най-вече в светлината на изявленията за свободата на словото и „ завръщането “ на Доналд Тръмп, само че в това време рекламният бизнес се трансформира мощно поради идната договорка. Някои са обезпокоени, а други – въодушевени от смяната.

Някои купувачи на реклами се надяват да изкопчат по-добри цени от компания, която е в развой на огромен преход. Други залагат, че Мъск, който всекидневно показва хрумвания за нови артикули в Twitter, може да реализира това, което до момента постоянно е липсвало на Twitter – по-бързо стартиране на нови артикули. Преобладава вярването, че стремежът на Мъск за по-бързо създаване на артикули ще притегли повече нови консуматори, които ще стане основа за по-добра маркетингова среда.

Според слайдовете, показани на Мъск на вложителите неотдавна, той чака Twitter да доближи 931 милиона консуматори до 2028 година – спрямо 229 милиона през последното тримесечие. За приходите от реклами се чака да се удвоят до 12 милиарда $.

В кратковременен проект някои рекламни организации към този момент поучават клиентите да хвърлят нов взор върху правенето на бизнес с Twitter. Някои компании за уеб-реклама упорстват, че в този момент е моментът за реализиране на по-ниски цени за рекламите, защото Twitter може да е по-гъвкава през интервала на неустановеност, преди потвърждението на договорката. Други организации поучават клиентите си да „ обмислят увеличение на вложенията си в Twitter “ в кратковременен проект, с цел да се възползват от шума, който Мъск подвигна към платформата.

Много от експертите в сектора споделят, че наблюдават деликатно измененията, които Twitter може да направи в платформата, и множеството рекламодатели към момента не са създали обилни промени в разноските си. Повечето специалисти предвиждат, че под управлението на Мъск Twitter най-вероятно ще се трансформира в по-привлекателна среда за марките. Към това се добавя и предстоящото нарастване на броя на потребителите.

Twitter постоянно е бил четвърта по ред всред обществените платформи, единомислещи са експертите по онлайн реклама. Сега обаче това може да се промени с помощта на ексцентричните ходове на Мъск.

Дори упованието, че идната договорка може да докара до по-хлабави правила по отношение на наличието, ще бъде преимущество за някои търговци, които се стремят да основават „ вирусни “ акции и събития, споделят експертите. Настоящият миг е като вакуум, който може да засмуче изкусно измислените вирусни акции, споделят маркетолози.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР