Някогашният стартъп от Сан Франциско Юбер се сблъсква с трудности

...
Някогашният стартъп от Сан Франциско Юбер се сблъсква с трудности
Коментари Харесай

Недоволството срещу Uber по света

Някогашният стартъп от Сан Франциско " Юбер " се сблъсква с компликации по пътя към разширение на активността си в света - митинги на таксиметрови водачи, загрижени за прехраната си, проблеми с държавните управления поради налозите и терзания, свързани със сигурността, написа ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В Ню Йорк градският съвет би трябвало да гласоподава през днешния ден пакет ограничения за ограничение на бранша на транспортите на пасажери, проведени с мобилно приложение. Целта е пазарът да се поохлади, в това число като не се издават нови лицензи на " Юбер " за интервал от една година.

ДПА прави преглед на пречките, с които се сблъсква компанията в другите страни.

Англия: Лондонските транспортни управляващи отхвърлиха да възобновят лиценза на " Юбер " през септември. Регулаторните управляващи са на мнение, че компанията не е " пригодна и добросъвестна " да развива активността си и акцентираха опасения, свързани с публичната сигурност и сигурност, в това число инспекции на предишното на водачите.

Съдът обаче даде на компанията 15-месечен изпитателен лиценз през юни. Компанията, която твърди, че има 40 000 лицензирани водачи и 3,5 милиона клиенти в английската столица, разгласи, че е направила " огромни промени " и вкара ограничения за усилване на поддръжката за водачи и консуматори.

Скандинавия: локалните управляващи са склонни да поддържат обичайния таксиметров бизнес.

" Юбер " спря краткотрайно активността си в Норвегия през ноември, като компанията е санкционирана за нарушение на транспортните закони в страната.

Във Финландия " Юбер " напълно възобнови през юли услугите си след едногодишно спиране, когато влезе в действие нов транспортен закон. Услугите й се оферират обаче единствено в столицата Хелзинки.

Компанията се пробва да се върне в Дания година, откакто завърши активността си там, само че отговорът от датските управляващи е студен.

Шофьорите в Скандинавия са въвлечени и в данъчни каузи, а в Норвегия и Швеция законови проблеми доведоха до закриването на " Юбер поп " - по-евтина услуга на компанията, за която не се изисква водачът да има лиценз, защото транспортът минава за шерване на автомобил.

Германия: сега " Юбер " предлага единствено таксиметрови услуги и кола чартърен с водач в два града - Берлин и Мюнхен.

Услугите на компанията бяха неразрешени през септември 2014 година, защото активността й бе сметната за нарушаване на националните закони, които изискват всички транспортни компании да употребяват лицензирани водачи.

Това значи, че множеството германци нямат опция да употребяват водещата услуга на компанията - мобилно приложение, което разрешава хората да си викат частен водач, който употребява личния си автомобил, с цел да ги закара някъде.

Компанията разгласи обаче през май, че възнамерява да стартира нова атака на немския пазар.

Австрия: най-голямата таксиметрова компания във Виена завоюва правосъдна възбрана против " Юбер " през април, принуждавайки американската компания да се придържа към австрийските бизнес разпореждания.

Оттогава министерството на превоза стартира да преразглежда закона за превоз на пасажери, с цел да реши казуса с някои законови двусмислия, които разрешиха на " Юбер " да работи като компания за коли чартърен, а не като таксиметрова компания.

Египет: през март съд разпореди лицензите на " Юбер " и съперника му Careem да бъдат анулирани в отговор на иск, импортиран от локални таксиметрови водачи, които упрекнаха фирмите, че заплашват прехраната им и нарушават закона за превоза. Очаква се на 23 август различен съд да стартира да гледа обжалването на това решение.

Сърбия и Хърватия: локалните таксиметрови водачи се пробваха да спрат растежа на " Юбер " с няколко митинга, които бяха съпроводени с принуждение. Бизнесът обхвана носещия положителни облаги туристически пазар по адриатическото крайбрежие, само че към момента има въпроси за законността на работата на компанията.

Неотдавна загребски съд санкции " Юбер " два пъти за осъществени пътувания, които не дават отговор на разпоредбите за градски превоз. По създание компанията бе осъдена, както биха били санкционирани, така наречен копърки или нерегистрирани таксиметрови водачи.

Южна Африка: Опозицията на водачите на обичайни таксита провокира няколко митинга, постоянно съпроводени с принуждение.

Мнозина водачи на коли на " Юбер " бяха ранени, има и убити, поради конкуренцията, която вършат на постоянните таксита, изключително в комерсиалната столица Йоханесбург.

Южноафриканското поделение на " Юбер " в този момент предлага на водачите профилирана застраховка при положение на пострадване или гибел. Въведен бе и паник бутон за всички пасажери, откакто пасажер бе намушкан в лицето през октомври, за това, че си е " взел Юбер " /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР