Някога процъфтяващият NFT азар, където дигиталното изкуство и колекционерските предмети

...
Някога процъфтяващият NFT азар, където дигиталното изкуство и колекционерските предмети
Коментари Харесай

Пазарът на NFT се срива – почти всички токени са безполезни

Някога процъфтяващият NFT азар, където цифровото изкуство и колекционерските предмети се продаваха за милиони, в този момент наподобява на зарязан цифров базар.

Неотдавнашен отчет акцентира 97% спад в размера на търговията от 2021 година насам, като 95% от NFT плановете към този момент не имат пазарна стойност. Този забележителен спад повдига въпроса: дали NFT пазарът е изправен пред изгубване или пред краткотраен спад?

Само преди две години NFT бяха новата цифрова златна тресчица, а продажбата на цифров колаж на Beeple за $69 милиона се трансформира в културна сензация. Историите за раждането на милионери за една нощ подхраниха спекулативната фикс идея. В настоящи дни междинната продажба на NFT мъчно доближава $200, което е надалеч от седемцифрените суми от предишното. Ежедневните продажби са спаднали от 87,000 през 2021 година до едвам 2,000 през 2024 година

Фактори, допринасящи за този спад

По-широкият спад на крипто пазара, прочут като „ “, изигра забележителна роля. Икономическата неустановеност и геополитическото напрежение в допълнение понижиха доверието на вложителите. Освен това критиците акцентират пренасищането с нискокачествени планове и неналичието на функционалност за доста NFT планове. Следователно многомилионните продажби от 2021 година може да са били провокирани повече от хайп, в сравнение с от действителна стойност.

Възможно възобновление? Инвеститорите в търговията на дребно могат да провокират завръщане

Въпреки мрачните вероятности, отчетът допуска евентуално възкръсване. Историческите трендове на крипто пазара постоянно демонстрират интервали на спад, последвани от възкръсване. Завръщането на вложителите на дребно, които са подготвени да поемат по-високи опасности за евентуално високи облаги, би могло да подмлади пазара. Това зависи от по-широкото възобновяване на пазара и възобновения оптимизъм на вложителите.

Бъдещето на NFT е помрачено и от регулаторния надзор от страна на държавното управление на Съединени американски щати. Някои настояват, че ясните регулации биха могли да внесат непоклатимост и легитимност на пазара, до момента в който други се притесняват, че това може да задуши нововъведенията. Балансът сред отбраната на вложителите и растежа на пазара ще бъде от решаващо значение за бъдещето на NFT пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР