Някога наричана ротвайлер от жената, чието място зае, Камила, втората

...
Някога наричана ротвайлер от жената, чието място зае, Камила, втората
Коментари Харесай

От "Ротвайлер" до кралица консорт – издигането на Камила в сянката на Даяна

Някога наричана " ротвайлер " от дамата, чието място зае, Камила, втората брачна половинка на, може в никакъв случай да не е спечелила изцяло обществеността, само че в този момент е кралица консорт (бел. ред. - в свободен превод " сътрудник на краля " ), купа, което малко на брой биха си помислили за допустимо да получи преди 25 години.

Когато първата брачна половинка на, известната и блестяща принцеса Даяна, умря на 36 години в автомобилна злополука в Париж през 1997 година, Камила беше показана от медиите като най-мразената жена във Англия. Като някоя, която в никакъв случай не би могла да се омъжи за Чарлз, камо ли да стане кралица.

Чарлз и Даяна се разделиха през 1992 година и се разведоха през 1996 година Даяна беше обвинила Камила, постоянно представяна като улегнала и мрачна жена, за разбиването на брака й и до през днешния ден 75-годишната Камила непрекъснато е сравнявана с фотогеничната първа брачна половинка на Чарлз.

Но Чарлз и Камила се ожениха през 2005 година и от този момент стартира признаването ѝ, въпреки и насилствено от някои, за основен член на кралското семейство, чийто успокоителен резултат върху брачна половинка й му оказа помощ да се оправи с ролята си.

 От
© Reuters

" Бих изстрадала всичко за теб. Това е любовта. Това е силата на любовта ", сподели Камила на Чарлз в скрито записан телефонен диалог, оповестен през 1993 година

Всички оставащи подозрения по отношение на бъдещия й статут бяха най-сетне разсеяни на 70-ата годишнина от възкачването на кралица Елизабет на трона през февруари тази година, когато Елизабет даде благословията си Камила да получи купата кралица консорт, като сподели, че това е нейното " откровено предпочитание ".

" Докато се опитвахме дружно да служим и поддържаме Нейно Величество и хората от нашите общности, моята скъпа брачна половинка беше моята непоколебима поддръжка от самото начало ", сподели Чарлз тогава.

Родена на Камила Шанд през 1947 година в заможно семейство - татко й е майор от армията и търговец на вино, който се дами за благородник - тя израства в провинциално имение и се образова в Лондон, преди да отиде в учебното заведение Mon Fertile в Швейцария и по-късно в Institut Britannique във Франция.

Тя се движеше в кръгове, които я доведоха до Чарлз, който среща на брулено от вятъра игрище за поло при започване на 70-те години. " Светът му се обърна с главата надолу и не мисля, че той в миналото в действителност се възвърне от това ", сподели Кристофър Уилсън, създател на книга за връзката на двойката.

Легендата споделя, че в първите дни Камила флиртуващо напомнила на Чарлз, че нейната прабаба Алис Кепел е била дългогодишна държанка на предходен принц на Уелс, който стана крал Едуард VII. " И какво ще кажете за това? ", попитала тя.

Двойката излизаше известно време и биографът Джонатан Димбълби твърди, че Чарлз е обмислял брак по това време, само че се чувствал прекомерно млад, с цел да предприеме такава значима стъпка.

Докато принцът се посвещава на военноморската си кариера, Камила се омъжва за офицер от моторизираната пехота - бригаден военачалник Андрю Паркър Боулс. Двойката има две деца, Том и Лора. Те се развеждат през 1995 година

 От
© Reuters

Самият Чарлз се дами за 20-годишната Даяна през 1981 година, която очарова освен Англия, само че и света. Въпреки това и макар че имат две деца, Уилям и Хари, връзката им се утежни няколко години по-късно и принцът възобнови сантименталните връзки с някогашната си държанка.

Дълбочината на връзката им беше изложена пред шокирана общност през 1993 година, когато стенограма от скрито записан частен диалог беше оповестено във вестниците с интимни детайлности като това, че принцът заявява предпочитание да живее в панталоните на Паркър Боулс и да се превъплъти като тампон.

 Единадесет момента от живота на принц Чарлз преди да стане крал Единадесет момента от живота на принц Чарлз преди да стане крал

" Твоето огромно достижение е да ме обичаш ", споделил той.

В известно телевизионно изявление през идната година Чарлз призна, че е възобновил връзката им по-малко от шест години откакто се ожени за Даяна, само че сподели, че това е било едвам откакто бракът им се е разпаднал окончателно.

Даяна обаче назова Камила " ротвайлер " и я упрекна за раздялата. Когато връзката й с Чарлз се разпадна, тя означи в телевизионно изявление през 1995 година: " Бяхме трима в този брак - тъй че беше малко пренаселено ".

Докато Даяна внасяше искра в задушния кралски дом на Уиндзор, доста британци не можеха да схванат за какво Чарлз би предпочел предпочитащата провинцията Камила, нормално изобразявана увита с шал и в зелено водоустойчиво палто за езда.

" За човек в неговото състояние Чарлз беше малоумен да рискува всичко с Камила ", сподели принц Филип, брачният партньор на Елизабет, в писмо до Даяна. " Не мога да си показва някой естествен да те напусне поради Камила. " Близки до Чарлз обаче споделят, че Камила му е осигурила бягство от строгите му кралски отговорности и дворцовото образование по този начин, както никой различен не е съумял. След разпадането на брака му с Даяна се споделя, че той й е купил диамантен пръстен и кон и й е изпращал всеки ден букети червени рози. " Това, че се обичаха, не беше под подозрение: в Камила Паркър Боулс принцът откри топлината, разбирането и спокойствието, за които постоянно е копнеел и в никакъв случай не е съумял да откри с никой различен ", написа Димбълби в авторизираната си биография.

" Връзката им... по-късно трябваше да бъде показана просто като безсмислена спекулация. За принца обаче това беше жизненоважен източник на мощ за човек, който беше надълбоко тъжен от неуспеха, за който непроменяемо обвиняваше себе си. "

 От
© Reuters

След гибелта на Даяна, кралските помощници, натоварени да възстановят опетнената известност на кралското семейство, накърнена от години на отрицателни медийни истории за изневери, постепенно започнаха да интегрират Камила в по-публична роля.

Първата обществена поява на двойката дружно пристигна на празненство за рожден ден на сестрата на Камила в лондонския хотел " Риц " през 1999 година и до 2005 година те съумяха да се оженят и това да бъде признато.

През годините по-късно рецензиите в пресата съвсем пресъхнаха, защото тя стана твърдо открит член на фамилията, а кралските наблюдаващи споделят, че нейното палаво възприятие за комизъм е помогнало да завоюва тези, които я срещат.

" Те наподобяват двойка, която е доста щастлива в компанията на другия ", сподели Саймън Луис, секретар по връзките на кралицата от 1998 до 2001 година, пред " Ройтерс ".

" Онзи интервал, когато бях в двореца, имаше всевъзможни спекулации за връзката им е какво щеше да се случи - всичко това беше решено, всичко завърши и мисля, че (те) в действителност са двойка, доста щастливи да бъдат това, което са. "

 От
© Reuters

Когато кралската кола, пренасяща двойката, попадна в вълнения в Лондон през 2010 година след митинги на студенти и съгласно известията Камила е била намушкана с пръчка през отворен прозорец, вестниците похвалиха нейния издръжливост, когато тя по-късно се пошегува: " За всичко има първи път. "

През 2013 година тя се причисли към брачна половинка си за тържественото разкриване на Народното събрание, събитие с огромна пищност, седнала до Чарлз, кралицата и принц Филип и носейки тиарата, принадлежаща на майката на кралицата.

Експертите по връзки с обществеността споделят, че това е резултат от доста упорита и деликатна работа от екипа за поддържане обществения облик на принца, макар че помощниците споделиха, че се дължи основно на личността на Камила. " Мисля, че в тази ситуация с херцогинята просто хората са я опознали по-добре и са харесали това, което са видели и чули за нея ", сподели някогашен старши асистент в двореца пред " Ройтерс ". " Това не е загадка PR акция тя да наподобява добре. Камила прави работата си в действителност добре. "

Запитан по какъв начин Камила се е справила с оформянето на роля, самият Чарлз сподели пред CNN през 2015 година: " Можете да си визиите, че е същинско предизвикателство, само че мисля, че тя е брилянтна в метода, по който се оправя с тези неща. "

Таблоидните вестници, които в миналото бяха мощно сериозни, в този момент обилно я хвалят. " Никой не се преструва, че е било елементарно за херцогинята на Корнуол да е наследила мястото на Даяна. Но с безшумно достолепие, неналожителен комизъм и очевидно съчувствие, тя се оправи с предизвикването. Тя просто е " скалата на Чарлз ", написа Daily Mail в своя публицистична публикация през февруари 2022 година

Същият вестник, съвсем 17 години по-рано, когато Чарлз и Камила оповестиха годежа си, беше споделил: " Така че обществеността в този момент е в въодушевление да елементарни опърпаното отношение към Даяна?... Това, в което обаче бъркат, е да се разреши на Камила да бъде известна като Нейно кралско височество - самата купа, по този начин безмилостно отнета от Даяна след развода й. "

 От
© Reuters

Въпреки това Камила в никакъв случай не е спечелила изцяло необятните публични благосклонности на британците

Според постоянно следене на анкети на YouGov през май 2022 година единствено 20% от респондентите считат, че тя би трябвало да бъде кралица, до момента в който 39% считат, че тя би трябвало да получи купата брачна половинка на принца престолонаследник. Въпреки това, анкета за Daily Mail откакто кралицата я поддържа да стане кралица консорт демонстрира, че 55% поддържат този ход спрямо 28%, които са срещу.

Въпреки че доста британци не простят каквато и да е роля, която е изиграла в разпадането на брака на Чарлз и Даяна, принц Хари уточни, че това не е казусът с него и по-големия му брат. " Ако би трябвало да бъда почтен с вас, тя постоянно е била доста близка с мен и Уилям ", сподели Хари в изявление за 21-ия си рожден ден през 2005 година " Тя не е злата мащеха. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР