Някаква чест от българските интелектуалци е по-внимателна, когато изразява мнението

...
Някаква чест от българските интелектуалци е по-внимателна, когато изразява мнението
Коментари Харесай

Нойзи пред Дарик за скандала в Народния театър: Артистичната душа не трае турчин да бесней над бащино огнище

" Някаква чест от българските интелектуалци е по-внимателна, когато показва мнението си за това, което се случва. Друга част, към която спадам и аз е по-свободолюбива. Няма спирка пред това да изричаме мнение пред каквото и да било. В книгата ми " Диалози " назовавам тези хора " мислители ". Това, което сплотява тези хора е, че те имат какво да кажат и това, което се случва сред нас е в действителност разговор. "

Това съобщи Ивайло Нойзи Цветком в предаването " Седмицата " по Дарик радио.

" В книгата стававъпрос за 26 индивида, с които организирахме диалози. Всички до един са мои другари ", добави той.

" Интелектуалец не е просто човек на културата, изкуствата и филантропичните дисциплини, а човек, който строи мисловни модели, по тази причина пердпоитам думата " мислители ". Освен мисловността, би трябвало да имаши сетивата да опонираш там, където властта стартира да се " олива ". Поизморени от какафонията, която съставляват обществените мрежи, някои от интелектуалците обаче заобикалят да показват позиция. Интелектуалецът действа най-добре в монолог, разговор или полилог даже, само че единствено в среда със себеподобни ", съобщи Нойзи.

Във връзка със абсурда в Народния спектакъл, Цветков съобщи:

" Моите благосклонности, като личностни, културни и всевъзможни са на страната на Александър Морфов, чиито качества на сценичен режисьор са неоспорими. Тук обаче има един различен слой, който мен персонално хем меразсмива, хем ме нервира, а точно че към този момент всяка муха става слон, с помощта на обществените мрежи. Да не приказваме, че тази муха влиза и в централните вести. Видяхме какво стана с Рут Колева, тъй като не разбираме мета концепцията на една такава фотосесия. "

" Случилото се в Народния спектакъл има и политически подтекст и несъмнено, политическите пристрастия нямат място в театъра. Артистичната душа не трае турчин да бесней над бащино огнище, по този начин да се каже и това е цялата история ", показа Нойзи.

Помолен да дефинира термина " партия на статуквото ", Цветков съобщи:

" Статукво, както знаем от латински значи " съществуващото състояние ". Самите партии на статуквото направиха по този начин, че терминът да е претрупан с негативен смисъл, само че тук зависи кой метод ще възприемем - еволюционния, революционния, консервативния, демократичния и т.н, тъй като статуквото единствено по себе си не е нещо неприятно, както смяната не може да бъде единствено добра.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР