Някак си шизофренно и политически нелепо е всеки ден да

...
Някак си шизофренно и политически нелепо е всеки ден да
Коментари Харесай

Държавният глава: Шизофренно е всеки ден да плачеш за Шенген, а да тръбиш навсякъде, че службите са пробити

Някак си шизофренно и политически неуместно е всеки ден да плачеш за Шенген и еврозоната, а в това време да тръбиш на всички места, че службите са пробити и на всички места имало единствено шпиони. Това съобщи президентът Румен Радев във връзка предлаганата от втората политическа мощ в Народното събрание " Продължаваме промяната - Демократична България " промяна в службите и промяната на ръководителите им, съобщи кореспондент на " Фокус "

Той прикани за повече професионализъм и националноотговорно държание. 

Президентът разкритикува водачи на " Продължаваме промяната " за желаните от тях смени в ръковдоствата ан ДАНС, ДАТО, ДАР, НСО и " Военно разузнаване ". Според него те нападат " беогледно " основни за националната сигурност институции. 

" Липсата на съответна социална реакция за приетите престъпления и корестни кроежи на политически водачи от злощастния запис за отдаване на нашата национална сигурност и суверенитет под концесия, за опорочаване на изборите, за приватизиране на държавността ги окуражава днес да нападат необмислено основни институции. Да раздават оценка за службите от равнището на тяхната въпиеща непросветеност и незнание, да упорстват за тяхната замяна ", съобщи Радев.

По думите му промяната в службите цели тяхното преодоляване: " Единствената цел на така наречен " промяна на службите “ е тяхното покоряване, с цел да може никой да не научава за безчинствата на ръководещите и да не може никой да противостои. Именно такива дейности, които се прикриват за шумни заявления и обети в евроатлантическа лоялност действително ни отдалечават от Европейски Съюз и НАТО и разрушават държавността ".

" ДАНС е значим детайл от националната сигурност. ДАНС не е боксова круша, върху която да се упражняват невежи и с заболели упоритости политици. Когато те нападат по най-безобразен метод ДАНС, ДАНС е задължен да се отбрани и по този метод да отбрани националната сигурност ", сподели още президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР