Някак безшумно минаха и други новини, свързани с корупцията: проверката

...
Някак безшумно минаха и други новини, свързани с корупцията: проверката
Коментари Харесай

Гърмят атомни бомби, но политици и медии си правят оглушки

Някак тихо минаха и други вести, свързани с корупцията: инспекцията на работата на синдиците на КТБ, както и информацията за укривани до неотдавна документи в ДАНС за събитията към фалирането на банката. За това приказват източници от самите служби, а банкерът Цветан Василев даде две изявленията по тематиката за седмица, в които разкри, че към този момент се водят каузи в Европейския съд, разказа и ролята на прокуратурата във банкрута на КТБ.

И като стана дума за прокуратурта, същинска атомна бомба хвърли в общественото пространство Бойко Ноев, някогашен боен министър и посланик. В предаването „ Честно казано “ на Люба Кулезич той назова Бойко Конакчийски от Върховната касационна прокуратура, който отклонявал разкритията за отровителството на предприемача Емилиян Гебрев. Прокурорът Зоя Мананска една година също нищо не правела и отказвала да даде документи на следствието и всъщност пречи за продължение на следствието. Пречи за следствието за дейностите на съветските специфични служби на територията на България и за взривяването на хранилища, както това е ставало и в Чехия.

Ноев назова също имената на Стефан Рачев и Пламен Цветков от ДАНС, които имат основна „ заслуга “ за нераследването на скандалните дейности против националната сигурност за страната.

Какво сплотява всички тези случаи?- ще се запитате. Неглижирането им от страна на прокуратурата - отпред преди с Цацаров, а в този момент с Гешев. И с медийното безмълвие по тези фрапантни образци и разкрития. Само няколко малките екрани, отвън обсега на така наречен национални и няколко уеб страницата, се пробват да привлекат вниманието на ръководещите към фрапантните случаи на корупция и политически вандализъм.

Информационни бомби се взривяват в общественото пространство, само че някои ни внушават, че това са китайски пиратки. За по-сигурно, в деяние са пускат цели батальони от тролове, които манипулират и изкривяват значимите информации.

Впечатление прави също, че ПР-ите на новите властници настойчиво ни оферират наличие им на връчвания на награди от медия, която целеустремено и щедро обслужваше и продължава да обслужва Борисов и неговия кръг, вместо да чуем какво мисли министър председателят за промените в прокуратурата, примерно…

Разровят ли се упоменатите кавги, ще лъсне целият модел на корупция на предходното ръководство. Става дума за рекет и заграбване на милиарди, на компании и брутална кавга с неуместните.

А щеше да има „ нулева приемливост към корупцията “. Кога? Когато мафията види сметката на новата власт?...

И се изправяме още веднъж пред брадясалия въпрос: Кой, демон да го вземе, разпорежда кое да е вест и кое не?

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР