Някъде в седмия час на своите показания пред Конгреса миналата

...
Някъде в седмия час на своите показания пред Конгреса миналата
Коментари Харесай

Тръмп ще бъде отстранен със сила, ако откаже да се оттегли след изборна загуба през 2020 година

Някъде в седмия час на своите показания пред Конгреса предходната седмица, някогашният юрист на Доналд Тръмп - Майкъл Коен, насочи доста съществено предизвестие за бъдещето на американската народна власт, в случай че президентът не получи това, което желае на изборите през 2020 година.
При президентството на Тръмп мнозина дебатират дали той може да бъде импийчнат (отстранен от поста) в първия му мандат, само че Коен се безпокои за друго.
Той се тормози, че фамозният предприемач, оказал се президент, с държание на високомерен посетител вкъщи и с достъп до нуклеарните кодове, може просто да откаже да си тръгне и да съобщи ключовете от Белия дом, даже и да не бъде избран отново.
"Въз основа на опита от работата ми за господин Тръмп, аз се опасявам, че в случай че той изгуби изборите през 2020, няма да има спокойно предаване на властта ", сподели Коен. Тези негови думи провокираха съвсем същата реакция в залата, както и по-късно, в пародийното шоу "Събота вечер онлайн " във връзка показанията на Коен, в които той назова Тръмп "расист ". Тоест, на практика никаква.
Все отново заслужава внимание, че Коен слага въпроса какво ще се случи, в случай че президентът на Съединените щати откаже да напусне поста след изборна загуба. Може ли въобще да се случи такова нещо?
Интервюирани специалисти при подготовка на тази публикация показаха, че не съществува никакъв правилник по какъв начин се постъпва при подобен сюжет. Както, може би, и самото държавно управление на Тръмп, Съединени американски щати биха се оказали в непозната територия. При предходни случаи в историята на Съединените щати, когато се е стигало до оборване на президентството по някакъв метод, хладнокръвието е преобладавало в полза на мирното предаване на властта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР