Някъде в края на 90-те отношението към интернет бе като

...
Някъде в края на 90-те отношението към интернет бе като
Коментари Харесай

Хензел и Гретел влизат в една къща в Норвегия...

Някъде в края на 90-те отношението към интернет бе като за съвсем свещено ново място на нови и безкрайни хоризонти, което ще свърже всички хора по земята и те - пролетарии на информацията - най-накрая ще се съединят и ще имат достъп до всичко, до което не са имали преди. Като всяка гражданска война обаче и техническата последователно стартира да си яде децата; всеки ден човек може да види по какъв начин подправени вести ядат избрани глави, заместват ги с нападателна пластмаса и цялото в действителност заслужено натрупвано възмущение към прехода, системата, обществото - стартира да се пренасочва в цялостни безумия.
Справка: последните подправени вести за Норвегия, Швеция, Финландия - изобщо, изберете си една от тези далечни скандинавски страни. Оказа се, че там освен има напредък, някаква съвсем идеална комбинация сред капитализъм и социализъм, добре подредено общество, налично обучение, ами и педофилия, инцест, крадене на деца за един пестник: последните три работи в случай че четете постоянно подправени вести, като задачата евентуално е да се подронят първите три. За Швеция особено писахме тук. Макар че към този момент се вижда и друго: някаква отмалялост от обстоятелствата, даже неспокойствие по отношение на тях, не ни ги приказвайте тия, че всичко там е наред и е супер, ние си знаем, че те просто са ужасяващи хора. 
Норвегия стартира да наподобява на някаква страна от приказките на братя Грим, изключително в частта с вещиците. Едва ли е надалеч времето, в което тази страна всеобщо ще стартира да участва в обладаното от подправени вести въображение в действителност сюрреалистично: аз предлагам напряко да приемем, че в Норвегия и Швеция има къщи на един великански пилешки крайник, и там влизат Хензел и Гретел (или в случай че избираме Христо и Галето) и ги чака бабата, норвежка магьосница, която първо ще ги изнасили, след това ще ги изпържи, след това ще ги изяде, а най-после ще упрекна личните им родители, че е направила всичко това, тъй като е видяла по какъв начин майка им им шибва пестник в детската градина и е решила да вземе развиването им в лични вещерски ръце. По същият метод, по който ултра демократични кръгове приказват цялостни нелепости (най-новото и готиното е, че " турското иго е метафора ", а ние някак си сме общо взето подведени по романтическите клишета на 19-ти век и ненужно се подаваме на провокацията, вложена от Иван Вазов, кръщавайки романа си " Под игото ", без да постави записка под линия, че това е въпреки всичко метафора, фигура на речта); същите гротески се изкривяват и с противоположна мощ във връзка с Запада; той към този момент стана изцяло анормален, откачен, пъклен. Само допреди година-две всичко западно беше просто хомосексуално; този разказ обаче почна да се изчерпва, минаха към този момент доста години от гастрола на Кончита Вурст на " Евровизия " и в този момент се навлезе в нов сюжет - ти остави, че е хомосексуално, ами и всеобщо има кръвосмешения, педофилия, шири се разврат и либералогейхомопарадносапиенс, против който ние сме финален бастион на мъжеството и би трябвало да разперим заедно ръце на границата и вероятно да кажем: Назад, педеруги! Дотук и аман! "
Ако човек следи деликатно тези процеси няма по какъв начин да не забележи следното: последователно двата политически окопа започнаха да се оттласкват от действителността по метод, по който подправените вести даже превъзхождат методите на Студената война. Постепенно се спуска нова Желязна завеса, която работи по противопоставен метод на предходната: онази не пропускаше никаква информация на открито и във вътрешността, а тази пропуща таман информация, конструира се таман през осведомителни войни, и разказва цели територии, полезности, напредъци или провали през нещо, което в съзнанието на всеобщия човек звучи все по-редуцирано, все по-пикселизирано, с все по-слаба разграничителна дарба, и най-после стига до епичното и малко заключение, че " Абе мани бе, в Норгегия си е*ат децата ".  
В случай, че познанията ви за света стигат до таман тази окултна фраза, то, по този начин както става в компютърна игра, би трябвало да се чуе радостна музика, да излезе надпис " Конгречулейшънс " и най-накрая да въздъхнете умерено: Вие превъртяхте играта. Просто я счупихте. Няма по-добър от вас.
Преди се живееше всячески - мъдро, жалко, апатично, както си искаш. Сега се живее сред fake news и Харалан Александров. Няма нищо по средата. Което общо взето значи - нищо няма. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР