NVIDIA влезе в преговори с Arm, след които може да

...
NVIDIA влезе в преговори с Arm, след които може да
Коментари Харесай

NVIDIA изрази желание да стане основен инвеститор в Arm — това повиши интереса и на други инвеститори

NVIDIA влезе в договаряния с Arm, след които може да се причисли към групата на главните вложители, чието наличие ще подтиква и други акционери в IPO на английския чипмейкър. Това оповестява Financial Times, базирайки се на свои източници.

NVIDIA, клиент и дълготраен сътрудник на Arm, желае да инициира капиталова стратегия въз основа на приблизителна пазарна стойност на Arm от $35-40 милиарда — за съпоставяне, японският конгломерат SoftBank, който има английската компания, чака оценка от $80 милиарда. По-рано беше обявено, че Arm договаря с редица евентуални стратегически вложители, в това число и Intel, чието присъединяване има за цел да усили интереса и да подтиква други вложители в най-голямото IPO за годината. Успехът на компанията на фондовата борса е от решаващо значение за основаната в Токио капиталова компания, която купи Arm през 2016 година, с цел да възвърне позицията си, откакто загуби милиарди от вложения в разнообразни стартъпи.

Основателят на SoftBank Масайоши Сон сподели, че се надява IPO-то на Arm да бъде най-голямото до момента за производител на чипове. До момента не е реализиран консенсус по отношение на оценката на Arm – тя може да варира от $30 до $70 милиарда При листване на борсата, притежателите се надяват да съберат до $10 милиарда

Технологиите на Arm се употребяват в множеството смарт телефони и други електронни устройства и компоненти; главен акцент съставляват и вероятностите на компанията в AI-индустрията. Основни вложители, които купуват акции на стойност сред 100 и 200 милиона $, постоянно участват при IPO на компанията в полупроводниковата индустрия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР