Nvidia обяви нов проект за изграждане на усъвършенствана лаборатория за

...
Nvidia обяви нов проект за изграждане на усъвършенствана лаборатория за
Коментари Харесай

Nvidia ще участва в създаването на най-съвременна лаборатория за квантови изчисления

Nvidia разгласи нов план за създаване на усъвършенствана лаборатория за квантови калкулации. В самодейността вземат участие Центърът за суперкомпютри в Юлих (Германия) и немската компания ParTec AG. Новото оборудване ще бъде част от обединената инфраструктура за квантови калкулации в Юлих (JUNIQ),

Става дума за потребление на концепцията за хибридни квантово-класически калкулации. През лятото на 2022 година Nvidia показа своята платформа за разработка QODA, която съчетава световете на стандартните и квантовите калкулации. А през март тази година дебютира системата NVIDIA DGX Quantum, която съчетава принадлежности за ускорени калкулации, основани на Grace Hopper, отворения модел за програмиране CUDA Quantum и платформата за квантово ръководство Quantum Machines OPX+.

Новата лаборатория ще бъде платформа за задания с интензивно потребление на запаси в границите на концепцията за квантово-класически калкулации с ниска инертност. В допълнение към CUDA Quantum ще се употребява и NVIDIA cuQuantum SDK. Ресурсите на лабораторията ще бъдат интегрирани в модулната суперкомпютърна архитектура на суперкомпютърния център в Юлих.

Очаква се концепцията за хибридни квантово-класически калкулации да приближи квантовите калкулации до практиката. Подходът би могъл да бъде ефикасен при решаването на комплицирани проблеми, с които класическите компютри не могат да се оправят сами. По-специално откривателите чакат да реализират невиждан прогрес в региона на химията и материалознанието.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР