NVIDIA обяви, че нейната симулационна платформа за автономни автомобили Drive

...
NVIDIA обяви, че нейната симулационна платформа за автономни автомобили Drive
Коментари Харесай

Toyota е първата компания, която ще използва симулатора за автономни автомобили на NVIDIA


 Toyota е първата компания, която ще употребява симулатора за самостоятелни коли на NVIDIA

NVIDIA разгласи, че нейната симулационна платформа за самостоятелни коли Drive Constellation към този момент е налична и че първият й клиент ще бъде Toyota, написа Engadget. Базираната в облака платформа, която беше оповестена предходната година от основния изпълнителен шеф Дженсен Хуанг, ще разреши на разработчиците да тестват самостоятелните транспортни средства по виртуални вместо по същински пътища. В симулацията транспортните средства могат да бъдат поставяни в разнообразни обстановки от рутинни до рискови, „ с по-голяма успеваемост, изгодност и сигурност по отношение на това, което е допустимо да се реализира в действителния свят “, разясняват от NVIDIA.

Research Institute-Advanced Development на Toyota ще бъде първият клиент за Drive Constellation. Компанията към този момент употребява компютъра Drive AGX Xavier на NVIDIA при тестването на самостоятелните коли в действителния свят и ще помогне на NVIDIA за създаването на симулациите и технологиите за самостоятелно шофиране.

Системата съдържа две обособени облачни решения. Софтуерът Drive Sim, работещ на сървъра Constellation Simulator, генерира реален виртуален свят, с който ще бъдат захранени датчиците на виртуалната кола. Вторият сървър Constellation Vehicle по-късно ще обработва симулираните сензорни данни.

Целта е да се помогне на Toyota и другите производители на коли да създават и продават самостоятелни коли, които са безвредни в действителния свят. В допълнение NVIDIА показа отворената платформа Safety Force Field (SFF), която работи с всевъзможен програмен продукт за шофиране. Тя употребява сензорните данни, с цел да планува какво ще се случи на пътя и подхваща дейности да защищити автомобила и другите участници в придвижването.

Вместо да се пробва да моделира извънредно комплицирани сюжети от действителния живот, SFF „ следва един главен принцип за отбягване на конфликти вместо огромен набор от правила и упования “, означават от NVIDIA. Платформата регистрира рестриктивните мерки при спирачките и кормилото и е тествана в симулации на градски и извънградски условия, което би било прекомерно рисково в действителността. „ SFF е основана математически по подобен метод, че самостоятелните транспортни средства, употребяващи я, като магнити се отблъскват един от различен. По този метод те заобикалят рискове и не способстват за основаването на застрашаващи обстановки “, допълват от компанията.

NVIDIA за първи път разгласи Drive Constellation преди година, тъкмо откакто пешеходец почина, ударен от самостоятелния автомобил на Uber – разполагащ с технология на NVIDIA. След случая Хуанг съобщи, че компанията ще посвети напъните си в това, което „ евентуално е най-трудната изчислителна технология, с която сме се сблъсквали “.

Drive Constellation ще бъде наличен за всеки разработчик, стана ясно по време на тазгодишната GTC конференция на NVIDIA. Компаниите, работещи върху технологии за самостоятелни коли, ще могат да основават свои лични симулационни сюжети и да виждат резултатите на своите компютри. „ Тази опция за огромна валидация е сравнима с управляването на цяла флота от тестови коли. По този метод за малко време могат да се осъществят години на тестване “, се отбелязва в изказване на компанията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР