Nvidia и AMD подготвят собствени Arm процесори за персонални компютри,

...
Nvidia и AMD подготвят собствени Arm процесори за персонални компютри,
Коментари Харесай

Тръгват ли Windows PC-тата по пътя на Mac?

Nvidia и AMD приготвят лични Arm процесори за лични компютри, наред с Qualcomm

Светът на Windows компютрите може да претърпи значима смяна
(снимка: CC0 Public Domain)

Първо беше Apple, а в този момент Nvidia и AMD. Двете компании приготвят лични процесори с Arm архитектура за потребление в компютри под Windows. Такива процесори може да се появят още през 2025 г

Изглежда, че пазарът на Windows компютри може да последва Apple Mac и най-малко отчасти да премине към процесори Arm. Освен Qualcomm в тази игра влиза и Nvidia, която приготвя личен Arm процесор, заяви Ройтерс.
още по темата
Графичната компания към този момент създава своите процесори с архитектура Arm за компютри с Windows. От много време Nvidia работи по Arm процесори, само че това бяха непотребителски решения, които нямаха отношение към Windows.

Като се има поради, че на Nvidia не се постанова да създава процесори от нулата, първите Arm чипове на компанията могат да се появят на пазара още през 2025 година

Междувременно, и AMD има намерение да пусне свои лични Arm процесори по същото време. Компанията също има опит в сходни артикули, въпреки и не толкоз, колкото Nvidia.

Така единствено след няколко години пазарът на компютри с Windows може да стартира да се промени доста и това ще засегне изключително преносимите компютри, където архитектурата Arm способства за увеличение на времето за самостоятелна работа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР