NVIDIA е готова да използва собствения си опит в създаването

...
NVIDIA е готова да използва собствения си опит в създаването
Коментари Харесай

NVIDIA на Computex 2023 представи Isaac AMR – платформа за бърза разработка на автономни мобилни роботи

NVIDIA е подготвена да употребява личния си опит в основаването на системи за автопилот и цифрови карти на местности в региона на индустриалната автоматизация. За задачата, на Computex 2023 бе обявена платформата Isaac AMR за бърза разработка на самостоятелни мобилни роботи. Те, да вземем за пример, могат да заменят парка от управляеми от хората мотокари в складовите пространства.

Разнообразието от конфигурации на съответните пространства и логистичните изпълнявани от роботите задания, съгласно представители на NVIDIA, принудиха основателите на платформата Isaac AMR да се съсредоточат върху три области: картографиране, самостоятелност и симулация. По създание, Isaac AMR е платформа за разработчици, построена върху архитектурата Nova Orin и семейството хардуерни решения Jetson AGX Orin. Четириколесният самоходен робот е оборудван с четири стереоскопични камери, четири широкоъгълни камери, два 2D-лидара и един 3D-лидар. Производителността на „ пълнежа “ на подобен робот доближава 275 терафлопа.

Този боеприпас е изцяло задоволителен за основаване на триизмерни карти на пространства, въз основата на „ облак от точки “, както и следващо установяване на оптималните направления за придвижване на изпълняващите логистични задания роботи. Симулацията на стадия на основаване на профилираните мобилни роботи може да се употребява за отработка на взаимоотношението на основаните системи с цифрови двойници на действителните обекти. Във фирмена среда, симулацията на NVIDIA  взема поради даже и физическите свойства на всички взаимодействащи обекти. Тази симулация понижава вероятността от неточности при основаване на действителни мостри и понижава времето за разработка. Програмирането на “еталонните “ роботи не изисква дълбокото знание на профилираните езици и команди, интерфейсът е елементарен и понятен, даже и за начинаещите разработчици.

Първите клиенти скоро ще получат достъп до Isaac AMR, само че при какви условия ще бъде осъществен, към момента от NVIDIA не прецизират. Според представители на компанията, потреблението на такава референтна платформа може да понижи времето за разработка и материалните разноски за основаването на самостоятелни мобилни роботи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР