Нутриционистът Яна Данаилова споделя нова интересна и полезна рецептаЗимата е

...
Нутриционистът Яна Данаилова споделя нова интересна и полезна рецептаЗимата е
Коментари Харесай

Пробиотици в чиния - идеални за похапване през зимата

Нутриционистът Яна Данаилова споделя нова забавна и потребна рецепта

Зимата е сезонът, в който е нужно малко повече въображение, с цел да обагряме трапезата си с пъстроцветни свежи салати, написа

И въпреки всичко, въпреки и да не се радваме на естественото обилие на пролетта и лятото, зимата крие своите вкусни и потребни кулинарни изкушения.

Днес ви предлагам да превърнем киселото зеле и чесъна в една удивително вкусна и потребна пъстроцветна салата в композиция с авокадо, алена чушка и тиквено семе.

Традиционното за нашата зимна софра кисело зеле е извънредно скъпа храна, тъй като съдържа по този начин потребните млечнокисели бактерии, поддържащи салдото на чревната флора и грижещи се за вярното действие на нашата храносмилателна система, а оттова и на имунната ни такава. Но това напълно не е единствената изгода, която получаваме с потреблението на това сезонно ядене. Киселото зеле е богато на витамини А, С, В, К и РР, както и на минералите цинк, калий, калций, манган, желязо и сяра. Ферментацията на зелето оказва помощ освен да се запазят тези скъпи нутриенти, само че и ги прави по-лесно усвоими от организма.

Освен кисело зеле ще прибавим още една скъпа съставна част, която ще подкрепи съпротивителните ни сили – чесън! Алицинът, антибактериално и противогъбично вещество, което се съдържа единствено в нарязания или сплескан чесън, оказва помощ да се борим с патогенните микроби, които навлизат в нашето тяло и носят риск от зараза. Алицинът се задейства сега, в който нарежем, пресоваме или сдъвчем чесъна, а изсушеният и стрит на прахуляк, гранулиран или обработен по различен метод чесън, не има тези качества.

Гарнираме тази полза с мекия изкушаващ усет на авокадото и сладката алена чушка.

А ето и всички нужни артикули:
3 чаши накълцано кисело зеле;1 добре узряло авокадо, нарязано на парченца;1 с. л. тиквени семки;1 алена чушка, нарязана на парчета;2 с. л. хранителна мая;1 с. л. конопено семе;1 скилидка чесън, пресована;Сол на усет.
Смесваме всички съставки в купа и сервира.

Ако ви тормози ароматът на чесъна, прибавете свеж магданоз за ободряване на дъха.

Опитайте тази на пръв взор странна салатна композиция и ще останете прелестно сюрпризирани!

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР