Nutella, Président Camembert, Ricard Pastis и Carte Noire са сред

...
Nutella, Président Camembert, Ricard Pastis и Carte Noire са сред
Коментари Харесай

Франция въведе минимална печалба за търговците на хранителни стоки

Nutella, Président Camembert, Ricard Pastis и Carte Noire са измежду марките, които ще нарастнат във Франция като резултат от нов закон върху цените на храните, предава BBC. В него е записано, че продуктите на огромните компании в хранително-вкусовата промишленост към този момент не могат да бъдат продавани на доставни цени, а минималната облага на търговците би трябвало да е най-малко 10 %. В същото време голям брой артикули от личните марки на магазините се чака да поевтинеят, защото множеството от тях идват от по-малки компании.

Целта на държавното управление е да помогне на по-малките производители, само че има подозрения, че новият закон няма да проработи по този начин, както властта се надява. Освен това напрежението в страната и в този момент е обтегнато поради " жълтите жилетки " и митингите им против високите цени на някои артикули.
 Износът избави стопанската система на Франция от
Износът избави стопанската система на Франция от " жълтите жилетки "

Страната регистрира 1,5% агресия през цялата 2018

Новият наложителен марж значи, че в случай че един артикул до момента се е продавал за €1, в този момент ще коства най-малко €1,1. Законът ще засегне най-много супермаркетите и хипермаркетите, защото огромните вериги чето продават някои от най-популярните марки на доставна цена или покрай нея, намалявайки облагата си от тези артикули, с цел да привлекат консуматори в ценовата война, а облагата им зависи от огромния оборот. Малките магазини обаче не могат да се състезават с колосите.

Някои вериги, да вземем за пример Carrefour, обаче към този момент намират метод да заобиколят закона, като усилват отстъпките за своите лоялни клиенти. Веригата съобщи, че чака цените да се покачат приблизително с 35 евроцента, или към 5%. Засегнати са към 1 000 марки храни и питиета от общо 25 000 в продажба.

Един от другите противоречиви моменти в новото законодателство е видът консуматор, който ще бъде обиден. Малките и по-скъпи магазини в по-богатите квартали, да вземем за пример, към този момент работят с марж над 10% и няма да усилят цените. Това обаче не е правилно за други вериги, в които пазарят по-бедните французи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР