Нулевото ДДС на хляба ако не доведе до намаляване на

...
Нулевото ДДС на хляба ако не доведе до намаляване на
Коментари Харесай

Нулевото ДДС на хляба ще доведе до задържане на цената, твърди Нинова

Нулевото Данък добавена стойност на хляба в случай че не докара до понижаване на цената, то най-малко ще докара до задържане, тъй като понижава индустриалните разноски за хляба. Поне в първите дни, съгласно прогнозите на хлебопроизводителите, ще докара до понижаване. Ако това не се случи, са на ход контролните органи. Но сигурно ще задържи цената на хляба.

Това съобщи вицепремиерът Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Нулевото Данък добавена стойност на хляба ще докара до изсветляване на сивия бранш. Има механизъм за нелоялни практики за картелно съглашения, изясни тя.

Оттук нататък вниманието ни - на кабинета и на Народното събрание,  би трябвало да е концентрирано върху храните - подкрепяне и субсидиране, контрола върху цените, безапелационна бе Нинова.

Според нея няма спънка за въвеждане на мярката за 25 ст. отстъпка за горивата. Единственото изискване е Народното събрание бързо да одобри измененията в закона за Данък добавена стойност, за акцизите и актуализацията на бюджета. Вече сме в ръцете на депутатите, добави вицепремиерът.

Кабинетът подкрепя с 2 милиарда лв. промишлеността и семействата и би трябвало да подсигуряваме, че парите стигат до техните получатели - компаниите и фамилиите. И, че по веригата няма да има търговци, спекуланти и медиатори, които да натрупат свръхпечалби на гърба на кората, по този начин Нинова изясни разпореденото от нея по-рано денем да се прави методика за отчитане на антиинфрационните ограничения.

От началото на годината Стокови тържища и борси са създали над 1600 инспекции по пазари и борси, а КЗП – 500. Целта им е да се подсигурява, че няма нелоялно практики и картелни съглашения. Проверяват се фактури и доставки, с цел да се подсигурява, че няма далавера, изясни Нинова.

В новите ограничения ще се включи и Българския институт по метрология. Това структурата, която сертифицира софтуера сред бензиностанциите и Национална агенция за приходите, които са в непрекъсната връзка. Сега обаче би трябвало да имаме надзор, че това, което се отбелязва на фискалния бон - отстъпката от 25 ст., е правилно и да няма злоупотреби. Например, да се прави отстъпка за различен вид бензин или над границата над 50 литра. Първо се обсъждаше 50 литра, след това без предел. Сега се създава методиката, изясни вицепремиерът. КЗП, Стокови тържища и борси и БИМ подготвяли ограничения по какъв начин да предотвратим злоупотреби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР