Нулева толерантност към корупцията ще е мотото на новото правителство.

...
Нулева толерантност към корупцията ще е мотото на новото правителство.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Нулева толерантност към корупцията ще е мотото на новия кабинет

" Нулева приемливост към корупцията " ще е мотото на новото държавно управление. Това съобщи претендентът за министър-председател Кирил Петков откакто връчи изпълнен мандата за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев.

" Няма да има нито един лев, който да бъде изхарчен по неверен метод и в случай че някой си разреши да го изхарчи по неверния метод, ние ще го изловим " - закани се Кирил Петков.

На потегляне от президентството той удостовери, че Теодора Генчовска е претендентът за министър на външните работи.

За министър на културата е номиниран Атанас Атанасов - чужд до момента на необятната общност. Кирил Петков го дефинира като младеж, който персонално го е впечатлил доста, тъй като самичък е възстановил читалище в едно село до Пловдив и е съумял да докара международни звезди там за едно хубаво събитие. По думите на Петков Атанасов е човек с визия за превръщането на България в една от културните дестинации в Европа.

В 13 ч. Българска национална телевизия ще излъчи представянето на кабинета в Народното събрание.

Приоритетите за първите 100 дни на новия кабинет са:
преодоляването на цените на тока и недопускане на нарастването им за битовите потребителиовладяването на Коронавирус рецесията в дълготрайна вероятност и увещание на обществото за потребността от имунизация без принудареформата в правосъдната власт и КПКОНПИ.
" Не сме по никакъв метод удовлетворени от работата на основния прокурор Иван Гешев " - разяснява Кирил Петков

Той посочи, че се надява посредством принадлежности, които разрешава закона като Инспектората към Висш съдебен съвет, да вземем за пример, да разрешат на новото държавно управление да види доста по-детайлно дейностите на прокуратурата и постигнатите резултати.

" През резултати, през институционалност и това регулаторните органи да си влизат в пълномощията, се надяваме, че смяната в правосъдната система ще стане факт. " - сподели Петков.

Той добави, че промяната на управлението на КПКОНПИ, да вземем за пример, не изисква конституционно болшинство в Народното събрание, тъй че може да се стартира работа от там, където имат пряк надзор. Вярва, че ще създадат доста сполучлива антикорупционна комисия в Народното събрание.

Кирил Петков изрази вяра, че с президента Румен Радев ще имат градивен разговор, както е било до момента, а също и че няма да дават разнопосочни сигнали към интернационалните сътрудници.

Той увери, че осъзнава ролята си като министър-председател. Счита, че оттук насетне всички министри имат персонална отговорност към него, както и той към тях.

" От понеделник всички посочени от съдружните сътрудници претенденти за министри стават министри на България. Това значи, че всички ще бъдат измервани по един критерий. Задачите и политиките сме ги оповестили към този момент в съдружното съглашение. Ще чакаме от тях успеваемост и най-много ще бъдем безусловно безкомпромисни към всяка стъпка встрани. Стабилността на съдружното държавно управление ще бъде функционалност на това какъв брой добре всеки един от тези министри си прави работата. "

Малко след 10 часа тази заран президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление на Кирил Петков - претендент за министър-председател от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно заседание - „ Продължаваме промяната “.

Кирил Петков одобри мандата и го върна незабавно изпълнен на президента.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР