Нулева ставка на ДДС за брашното - това решиха преди

...
Нулева ставка на ДДС за брашното - това решиха преди
Коментари Харесай

Нулев ДДС и за брашното заради един сбъркан глас

Нулева ставка на Данък добавена стойност за брашното - това взеха решение доскоро изненадващо депутатите в Народното събрание по време на дебатите за актуалзиацията на бюджета на второ четене. Всъщност решението е плод на едно неправилно гласоподаване, едно заменено мнение на цяла партия и на многопартиен отпор за наново прегласуване.

Залата гледаше предложение на Пламен Абровски от " ИТН " за понижаване на Данък добавена стойност за хотели, ваканционни селища и за къмпинги, както и за отпадане на Данък добавена стойност за брашното.

Тази концепция бе отхвърлена от бюджетна комисия. Днес също стана по този начин при първото гласоподаване. Поискано бе обаче прегласуване и при него Движение за права и свободи смени мнението си и поддържа Има Такъв Народ дружно с " Възраждане " и ГЕРБ. " За " бяха 116 глава, 103 " срещу " и 11 се въздържаха (или общо 114 " срещу " и " въздържал се " ).

В последна сметка обаче Антоанета Цонева от Демократична България изиска ново прегласуване, тъй като вместо " срещу " гласувала " за ". Напълно предстоящо новото болшинство " полудя " и не остави такава опция.

А гласът на Цонева е сериозен - в случай че тя гласоподава " срещу ", то тези гласове плюс въздържалите се ще са равни на гласувалите " за " - по 115. Така предлагането не минава.

Парламентът излезе в отмора.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР