Нулева кръвна група. Чували ли сте за това? Ако сте

...
Нулева кръвна група. Чували ли сте за това? Ако сте
Коментари Харесай

Всеки, който е нулева кръвна група трябва да прочете това

Нулева кръвна група.

Чували ли сте за това?
 Ако сте от тази кръвна група, ПАЗЕТЕ съдебна експертиза от кърлежи Ако сте от тази кръвна група, ПАЗЕТЕ съдебна експертиза от кърлежи
За голямо страдание сезонът на кърлежите е в разгара си и ние би трябвало доста да се пазим от тях. Тези дребни вредители са носители на Лай...

Често точно от фантастични и мистични филми можете да научите доста.

Например във кино лентата „ Чернобил: Зона на изключване “, който е последната част от добре познатата серийна галактика, основният воин има нулев кръвен Rh фактор.

Първоначално си мислехме, че това е художествена небивалица, само че откакто разбрахме, че това е същински теоретичен феномен, с тайната на който учените от цялостен ​​свят към момента се борят.

През последните 50 години кръв с „ Rh фактор нула “ е разпозната единствено при 43 души и те са разпръснати по целия свят - Япония, Бразилия, Ирландия и Съединени американски щати. Само седем от тях подаряват за преливане.

На повърхността на алените кръвни кафези има до 342 антигена. Това са молекули, които създават протеини или антитела.
 Учени от Харвард разкриха коя е най-опасната кръвна група Учени от Харвард разкриха коя е най-опасната кръвна група
Всяка кръвна група има имунно-генетични признаци и сходни антигени. Всяка кръвна група образува избрани антитела като защитна...

Липсата на избрани антигени на повърхността на телата дефинира типа на човешката кръв.

85% от популацията на света има D антиген, който подхожда на позитивен Rh фактор - в случай че не, Rh е негативен. В „ златната кръв “ няма антигени, тъй че тя може да бъде прелята на всеки човек с необичаен Rh фактор.

Но за хората със „ златна кръв “ е подобаваща единствено същата кръв - и това е проблем. Това събитие е намерено за първи път от австралийски учени през 1961 година. До този миг научният свят беше сигурен, че човешкият ембрион не може да оцелее без всички антигени на Rh групата - обаче, аборигенката, на чиито еритроцити нямаше, беше безусловно здрава.

Но животът със „ златна кръв “ е рисков: в обстановка, в която се изисква преливане, е съвсем невероятно да се откри същата, заради което хората с „ нулева “ кръв подаряват за себе си на дребни порции. Този ресурс може да се употребява единствено с тяхно позволение.

Как живеят хората с Rh фактор?
 Хората с кръвна група А са с по-висок риск от заразяване с ковид? Хората с кръвна група А са с по-висок риск от заразяване с ковид?
Хората с кръвна група А има по-голяма възможност да се заразят с COVID-19. Причина за това е, че шиповите протеини могат да се свързват...

Собствениците на най-рядката кръвна група водят загадъчен и внимателен метод на живот. Преди пет години списание The Atlantic разгласява историята на мъж, който е бил диагностициран със „ златна кръв “ на 10 години.

Като дете той е признат в една от лечебните заведения в Женева със подозрение за честа зараза и лекарите инцидентно откриват неналичието на антигенната система в кръвта. Оттогава животът му се промени: родителите му се опасяваха, че синът им ще бъде засегнат, по тази причина той не почиваше в лагери с други деца и когато момчето порасна и стартира да пътува независимо, той избра за пътувания единствено тези страни, в които има съвременни лечебни заведения.

Днес той кара кола деликатно и има в портфейла си карта на Френската национална имунохематологична референтна лаборатория, ако попадне в здравното поделение.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР