Нулева хигиена, храни с изтекъл срок на годност, скъсани кърпи

...
Нулева хигиена, храни с изтекъл срок на годност, скъсани кърпи
Коментари Харесай

Пълна мизерия в 5-звездни хотели в Турция провалиха почивката на десетки български семейства

 Нулева хигиена, храни с изминал период на валидност, скъсани кърпи и чаршафи - на всичко това се натъкват десетки български туристи в 5-звезден хотел, където едноседмичен престой коства 2300 лв. на база " ултраолинклузив ". 

За разочарованието от претърпяното в ефира на " Здравей, България " описа един от пострадалите – Пламен Христов. Той показа, че по време на престоя със фамилията му във въпросния хотел имало случаи, в които липсвал даже самун.

" Ние се настанихме в стаята. Направи ни леко усещане неприятния мириз, нечистотата в тоалетната, санитарните пространства. Направиха ни леко усещане също по този начин скъсаните и мръсни кърпи ", показа Христов.

Оказва, се три хотела от една верига банкрутират. Причината – неотдавна имат нов притежател. Българите почнали да търсят помощ от организациите, посредством които организирали почивката си. Техни представители пристигнали на място.

" Най-зле беше обстановката в " The roxy luxury nature ", надлежно туристите се прехвърляха в двата, които работиха обикновено - " The roxy spa " и " The roxy moon ", които надлежно по-късно и те затвориха порти и всички туристи бяха изтеглени в различни други хотели ", изясни Асен Хитев, шеф на туристическата организация.

Потърпевши са над 50 български фамилии. " Тези хора, които са били в тези хотели, ще бъдат обезщетени и ще им се върнем някаква сума пари ", изясни Хитев. Каква ще е тя – ще се дефинира, откакто пострадалите подадат тъжби. Има и десетки резервации за банкрутиралите хотели в идващите дни, седмици и месеци. Сред засегнатите е Йорданка. Резервацията й е от февруари. " От групата във Фейсбук разбрах, свързах се с незабавно с туристическата организация, която удостовери информацията и ми споделиха, че поетапно се свързват с всички, които ще пътуват, с цел да могат да им предложат някаква опция ", изясни тя.

В краен случай на туристите ще бъдат върнати парите за плануваната преди месеци екскурзия. И няма да заминат за Турция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР