Нулев е шансът “Лукойл да платят 1,5 млрд. на държавата

...
Нулев е шансът “Лукойл да платят 1,5 млрд. на държавата
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Спецов е героят, който трябва да събере 2 млрд. от...

Нулев е шансът “Лукойл ” да платят 1,5 милиарда на страната под формата на налози и вноски, това съобщи по bTV някогашният финансов министър Симеон Дянков. Той изясни, че това е невероятно в края на годината, тъй като компанията би трябвало да признае, че е объркала данъчната си декларация. Дянков съобщи, че Национална агенция за приходите би трябвало да се държи виновна за това, че има неточност в тази декларация, тъй като те са я проверявали.

Дянков разяснява, че “Лукойл ” е компания, която има мощно въздействия в поредност от държавните управления, в това число и в това, в което той е бил финансов министър. “Както и в идващото, по този начин и в по-следващото ”, добави той, намеквайки, че въздействието е на най-високо равнище в ГЕРБ. Въпреки настоятелните въпроси на Мария Цънцарова, Дянков не уточни име, което да е директно обвързвано с рафинерията.

По думите му е доста срамно политиците на най-високо равнище да се пазарят с една компания, било то и огромна.

Според Симеон Дянков сумата, която “Лукойл ” дължи на бюджета е не 1,5, а по-скоро над 2 милиарда Той обаче акцентира, че те най-вероятно няма да бъдат платени, тъй като и в това държавно управление компанията има доста мощно въздействие.

Според Дянков е доста срамно политиците на най-високо равнище да се пазарят с една компания, било то и огромна.

" Ще има налози, няма да има налози. Тази компания продължава да има някаква преференция и не си дава налозите. Сумата, която " Лукойл Нефтохим " дължи на страната от корпоративен налог, е 2 150 000 000 лв.. Пак се губи 1 милиард лв. даже от обещанията, които са 500 млн. и 1 милиарда Уж са се разбрали и са се пазарили отново с компанията, а над половин милиард липсва ", изрази неразбиране той. Това бил идващият въпрос към държавното управление.

Дянков уточни, че от началото на годината " Лукойл Нефтохим " е дала на хазната едвам към 40 млн. лева

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР