Нужно е толкова малко да промените в ежедневните си дейности

...
Нужно е толкова малко да промените в ежедневните си дейности
Коментари Харесай

4 стъпки към по-добро емоционално здраве

Нужно е толкоз малко да измененията в ежедневните си действия - да се откажете от някои неща и да добавите някои други, с цел да се радвате на положително здраве и да бъдете щастливи. Ето няколко ритуала, които ще ви обезпечат тъкмо това.

 
Намалете часовете в обществените мрежи
Когато ви е скучно, когато сте тъжни, когато желаете да се похвалите или пък търсите утвърждението от всички тези ваши " почитатели ", с цел да се чувствате по-добре прекарвате часове в обществените мрежи, които обаче имат противоположен резултат. Социалните мрежи, колкото и разсейващи, толкоз могат да бъдат и натоварващи за вас. Те са извор на усеща като злоба, завист, горест. Ето за какво психолозите постоянно поучават при прочувствени проблеми и слаба душeвност да си дадете отмора от обществените мрежи.

 

 Добави изложение

 
Лягайте си по-рано и едновременно
И вие ли лягате посреднощ и ставате едвам-едвам с тревога заран. Спите ли до обяд през уикендите? Трудно ли спите през нощта? Крайно време е да обърнете внимание на съня си и да послушате всички тези препоръки да не пипате телефони, тв приемници и компютри най-малко час преди лягане, да си лягане към 22:00 часа и да спите най-малко 7-8 часа. Опитайте най-малко един месец да следвате всичко това и ще видите радикална смяна в настроението и здравето си. 

 



 

 Добави изложение

 
Слушайте музика
Първосигнално вероятно хващате отдалеченото за тв приемника и пускате филм, предаване или просто нещо като декор, с цел да не е безшумно в стаята. Но тв приемникът няма безусловно никакви плюсове, що се отнася до щастието, здравето и благополучието ви. Ето за какво е извънредно време да промените навика непрекъснато да пускате тв приемника с този да си пускате музика. Вземете си портативна тонколона и я разхождайте по стаите или на открито според къде сте. Музиката потвърдено работи релаксиращо, подкрепя нервната система и укрепва психическото здраве. 

 

 Добави изложение

 



 
Открийте гения си и си изберете занимание
Ще кажете, че изобщо не сте от надарените, сръчните и можещите, само че всеки има гений и всеки има нещо, което да го възпламени, увлече и придвижи в различен свят, когато се чувствате потънали. Това може да са танци вкъщи, книги, редене на пъзели, оцветяване на детски картинки, каране на колело. Запишете на курс по изобразяване или пък отидете с децата на танци, плуване или друго занятие, на което сте ги записали. Отделете си по един час дневно за някакво сходно занятие и бъдете поредни. 

 

 Добави изложение

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР