Нужно е съсредоточаване на средства и ресурси за подобряване на

...
Нужно е съсредоточаване на средства и ресурси за подобряване на
Коментари Харесай

Огнян Ценков: Ясни правила и електронна система за бизнеса, за да се избегнат корупционните практики

Нужно е концентриране на средства и запаси за възстановяване на инфраструктурата и достъпността и привличане на вложения към Северозапада. Бизнесът желае съществуване на благоприятни условия и вероятности за развиване.
Сигурността за компаниите ще пристигна от ясни правила, електронна система за бизнеса, с цел да се избегнат корупционните практики. Когато външен вложител реши да уголемява производството си в България, той се интересува от местоположението на предприятието, досегаемост до огромните европейски коридори, с цел да може да транспортира продукцията си, както и от съществуване на свободна работна ръка – хора, които могат да бъдат подготвени бързо и елементарно за съответното произвеждане. Това разяснява лидерът на листата на Политическа партия „ Републиканци за България “ за 5 – МИР Видин Огнян Ценков.
Той акцентира, че страната би трябвало да обезпечи идентични правила за бизнеса, електронна система за отчитане, търпими данъчни ставки за започващи предприятия, обучение, отговарящо на условията на бизнеса, свободен достъп до гаранционните фондове, кандидатстване единствено по електронен път и бистрота на процедурите, в началото даване на свободни държавни и общински парцели за започващи компании, както и районни стратегии за изостаналите райони.
„ В нашата област колосите на индустрията стоят като монументи. Приватизирани в прехода, неработещи, морално остарели и тънещи в съсипия. Единственото нещо, което би могло да бъде употребявано от тях са терените им. На бизнеса му би трябвало инфраструктура, която е гръбнакът на стопанската система. Област Видин постоянно е била транспортен център и нашето огромно преимущество е в това, че сме на кръстопът. Изграждането на Е – 79 като скоростен път към този момент е необратим развой. Необходима е рехабилитация и на второкласните пътища, водещи до Граничен контролно-пропусквателен пункт, тъй като бъдещето на Сърбия е в Европейския съюз, а оттова минава по–краткият път към Европа. Предлагаме да се отворят Зелени трансгранични коридори, които да подсигуряват бързото и гладко прекосяване на тежкотоварни МПС през Граничен контролно-пропусквателен пункт. За нас е приоритет и възобновяване на железопътната инфраструктура, с цел да се превърнем в транспортен център. В тази връзка предлагаме построяването на интермодални терминали в няколко точки в страната, като Видин е една от главните, заради положителното географско състояние и опциите за смесен превоз “, акцентира лидерът на листата на Политическа партия „ Републиканци за България “ – Видин Огнян Ценков.
Според Ценков, в програмата на Политическа партия „ Републиканци за България “ е подчертано, че построяването на стратегически значимите пътища ще увеличи равнището на досегаемост и ще докара до превъзмогването на обществените и стопански несъответствия в страната. Изграждането на тунел под Петрохан е измежду предпочитаните за „ Републиканци за България “ планове. Така нужният на Северозападна България план е един от четирите, подадени от България за финансиране по самодейността „ Три морета “, наред с възобновяване на жп линията Русе-Варна, разширение на газовото вместилище в с. Чирен и създаване на автомагистрала „ Черно море “ (Варна-Бургас). От извънредно значение за област Видин е планът за създаване на тунел под Петрохан да бъде предпазен и да получи финансиране от Инвестиционния фонд на самодейността „ Три морета “, още повече, че следва идната среща на Върха да бъде извършена през месец юни в София. Председателят на „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов и заместник-председателят на партията Павел Вълнев неведнъж са подчертавали изключителното значение на Инициативата за икономическия напредък на България – вложенията, развиването на енергийната сигурност, превоза, връзките и осведомителните технологии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР