Нужно е да бъдат предприети смели решения, които да решат

...
Нужно е да бъдат предприети смели решения, които да решат
Коментари Харесай

Нужни са смели решения във ВиК сектора, смята Мая Манолова

Нужно е да бъдат подхванати смели решения, които да решат проблемите във ВиК бранша. Това съобщи ръководителят на " Изправи се, България " Мая Манолова по време на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция. Тя счита, че няма усъвършенстване на услугата през последните години, а цените за водата се покачват. По думите ѝ се постанова жителите да " водят борба за това да пият чиста и налична цена на водата ".

Манолова се разгласи срещу оферти план за нов закон за ВиК от Министерството на районното развиване и благоустройството. Този закон е по-лош и от настоящия, счита тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя уточни като проблем и желанието за одържавяване на общински ВиК сдружения, в които, по думите ѝ, цената на водата е ниска. Става дума за 15 сдружения в разнообразни обитаеми места като Троян, Берковица, Сандански, Брацигово и други, сподели Манолова. В момента, в който те бъдат одържавени, цената на водата ще се увеличи в пъти, а услугата ще бъде на още по-лошо равнище, разяснява ръководителят на " Изправи се, България ".

Манолова изясни, че в плана се планува двукомпонентна цена на водата. Ще има първа съставния елемент за достъп и втора – за изразходвано количество вода. Гражданите ще заплащат вода даже и тогава, когато нямат вода, сподели тя. 

От " Изправи се, България " се оповестиха и против решението на Столичния общински съвет да удължи концесията на " Софийска вода " с осем години. Според групировката няма законово съображение за това. По думите на Манолова решението слага идващия кмет на София и идващите общински съветници, както и жителите, пред приключен факт. От " Изправи се, България " желаят Комисията за енергийно и водно контролиране да вземе отношение по удължаването на концесията. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР