Нужни са спешни реформи срещу корупцията по високите етажи на

...
Нужни са спешни реформи срещу корупцията по високите етажи на
Коментари Харесай

Румен Радев: Корупцията е заплаха за нашите граждани

Нужни са незабавни промени против корупцията по високите етажи на властта. Това сподели президентът Румен Радев при откриването на конференция " Антикорупция и национална сигурност ", която се организира в София, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Корупцията с изключение на, че подкопава, е и опасност за нашите жители. Само дружно може дейно да се борим с нея ", сподели той.

За следващ път президентът означи, че последвалата политическа рецесия към момента не е намерила трайно решение.

Румен Радев сподели още експанзията на Русия против Украйна е посочила, нуждата от силата на правото в световен проект.

" Войната сподели, че рисковете пред демократичното ръководство и националнатата сигурност са свързани ", акцентира президентът.

" България одобри значимата и виновна роля да води работна група, която да сложи под въпрос и да намерим решения на тематиката за противопоставяне на корупцията, като фактор, засягащ националната сигурност, суверенитета на всяка една от нациите и стабилността на района ", сподели служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Министър Зарков уточни, че България е поканила страни от района, разбирайки, че корупция има на всички места и нито една народна власт не е ваксинирана от нея, само че тя има разнообразни аргументи и проявления в другите райони.

По думите му конференцията е кулминационна точка на напъните на българското държавно управление да извърши със наличие Годината на деяние.

Събитието е проведено от Министерството на правораздаването в съдействие с Базелския институт за ръководство и Центъра за проучване на демокрацията. Форумът се организира в границите на самодейностите, включени в Годината на деяние, оповестена от президента на Съединени американски щати Джо Байдън при закриването на Срещата на върха за народна власт през декември 2021 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР