Нужни са активни действия от страна на Европейския съюз в

...
Нужни са активни действия от страна на Европейския съюз в
Коментари Харесай

Си Дзинпин: От ситуацията в Украйна зависи сигурността на Европа

Нужни са дейни дейности от страна на Европейския съюз в посока възобновяване на мира в Украйна посредством поддръжка на руско-украинските договаряния. Това съобщи по време на видеоконферентна връзка с немския канцлер Олаф Шолц китайският президент Си Дзинпин, оповестява вестник „ Renmin Jibao “.

" Китай постоянно е подкрепял мира. Всяка от заинтригуваните страни би трябвало да поддържа възобновяване на мира посредством поощряване на договарянията сред Русия и Украйна ", съобщи китайският водач.

Както посочи Си Дзинпин, Пекин поддържа всички старания на интернационалната общественост, които могат да укрепят политическия разговор сред Москва и Киев. Според него от обстановката в Украйна зависи сигурността на европейските страни.

" Заради украинската рецесия Европа още веднъж се оказа на кръстопът. Трябва да се положат всички вероятни старания, с цел да се избегне ескалация на спора и разгръщане на неговите мащаби, защото това може да докара до неконтролируема обстановка ", добави ръководителят на КНР.

Руско-украинските договаряния се водят от 28 февруари, като делегацията на Москва е ръководена от съветника на съветския президент Владимир Медински. В Беларус бяха извършени няколко срещи, след което страните продължиха да поддържат връзка посредством видеовръзка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР