Нужна е промяна в системата на МВР, за да се

...
Нужна е промяна в системата на МВР, за да се
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Огромна част от МВР пряко участва в извършването на престъпна дейност

Нужна е смяна в системата на Министерство на вътрешните работи, с цел да се предотвратят тежки катастрофи, като съдбовния случай на столичния бул. “Черни връх ", при който починаха две млади дами. Това счита юрист Николай Хаджигенов.

“Огромна част от Министерство на вътрешните работи директно взе участие в осъществяването на незаконна активност. Всеки път, когато чиновник на Министерство на вътрешните работи се обърна на другата стран и не вижда един такъв  - той става съизвършител в закононарушение ", съобщи Хаджигенов.

“Вътрешна сигурност би трябвало да се извади от Министерство на вътрешните работи и да има вътре хора, които не са чиновници на Министерство на вътрешните работи ", предложи той. 

Тезата, че Симона Радева, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, в действителност е пособия на полицията, Хаджигенов отхвърли за вярна. 

“Тези хора не би трябвало да са чиновници в Министерство на вътрешните работи, те нямат обикновени полезности ", сподели юристът. Той обаче не отхвърли, че Семерджиев е прикриван от институциите, тъй като е помагал в следствия на ГДБОП и Прокуратурата. Но попита: “Това помагачество по какъв начин бори престъпността? Да трябват хора от вътре, само че не е това метода! ".

Николай Хаджигенов съобщи още, че борбата за промяна в правораздаването продължава.

“Реформа в правораздаването не е фантазия, а борба. Аз ще я повеждам до дъно!  Тя се води от тези хора, които не сме вътре. Битката за правораздаване се води от елементарни юристи ", безапелационен бе той пред Нова телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР